• Hakkari14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Okul Duvarı Fedakar Öğretmenlerin Elinde Resim Tuvaline Döndü
02 Kasım 2017 Perşembe 17:22

Okul Duvarı Fedakar Öğretmenlerin Elinde Resim Tuvaline Döndü

Hakkari de görev yapan fedakar öğretmenler, çizdikleri çizgi film karakterleri ile okul bahçe duvarlarını ressam tuvaline dönüştürüp, resimlerle süsledi.

Hakkari Halkın Sesi Gazetesi: Çetin Alpsar- 

Hakkari kent merkezinde öğrencilerin başarısı için gece gündüz demeden ter döken öğretmenler, severek yaptıkları mesleklerine duydukları saygı ile birlikte, öğrencileri için her gün yenilikler yaparak, eğitimi sevdirmelerinin yanında var olan yeteneklerini ortaya çıkarmak adına da farklı etkinlikler düzenlemeye devam ediyorlar.

17 Eylül Pazartesi günü ilk ders zilinin çaldığı andan bu güne kadar yaklaşık 2 aylık bir zaman dilimi geride kalırken, eğitimci kimliklerinin yanı sıra adeta sevgi abidesini andıran yürekleriyle, memleketlerinden uzak ülkenin en ücra yerlerninden biri olan Hakkari’de görev yapan öğretmenler, kişisel gayretleri ile yaptıkları ve günlerce süren etkinlikleri ile mesleklerininin kutsallığını bir kez daha gözler önüne seriyor.

Kentin Dağgöl Mahallesinde Hakkari- Van yolu bulvarı üzerinde bulunan Şehit Selahattin İlk ve Ortaöğretim okulunda görev yapan resim öğretmenleri  Aslı Oğan Şimşek ve Erkan Kaçar,  geçen hafta okul bahçe duvarı dış kısmında başlattıkları resim yapımını bugün öğrencileri ile birlikte bitirmiş olmanın sevincini yaşadılar.

Yaklaşık bir hafta devam çalışma boyunca yağmur ve soğuk havaya aldırış etmeyen fedakar öğretmenler, öğrenciler ile başlattıkları etkinlikte meslek ve öğrenci sevgisinin hiçbir zorluk karşısında yılmayacağınının en somut örneği oldular.

Beyaz renge boyanmış olan bahçe duvarını profesyonel bir resaamın tuvali gibi kullanan fedakar öğretmenler, fırça darbeleri ve renkli boyalarla çizdikleri çizgi film karakterlerini,  çalışma boyunca kendilerini yalnız bırakmayan ve olumsuz hava koşullarına rağmen kendileri ile birlikte olan öğrencileri ile birlikte boyayarak renk cümbüşü oluşturdular.

Fedakar öğretmenlerin duyarlı davranışı öğrenciler için belkide yetenekeinin ortaya çıkışı, resim sanatına yönelimin bir başlangıcı olurken kuşkusuz en çok beğeniyi velilerden aldı.

Öğlen ve akşam saatlerinde öğrencilerini okuldan almak için gelen veliler, yapılan resimleri hayranlıkla izlerken, bu konuda büyük emek sarfedip çaba gösteren öğretmenlerin çalışmasını taktirle karşıladı.

Resimlerle bakarken yüzlerinde mutluluk dolu tebessümler oluşan veliler, çalışmalarından dolayı iki vefakar öğretmen olan Aslı Oğan Şimşek ve Erkan Kaçar’a teşekkür ettiler.

Yapılan resim çalışması ile ilgili konuşan Şehit Selahattin İlk ve Ortaokulu resim öğretmenleri Aslı Oğan ve Erkan Kaçar, amaçlarının öğrencilere eğitimi daha kolay ve neşeli bir şekilde sevdirmek olduğunu ifade ederek, ayrıca resim konusundaki yeteneklerini de gün yüzüne çıkarmak olduğunu kaydetti.

Desteklerinden dolayı okul yönetimine teşekkür eden öğretmenler, “ Okulumuzun binasında geçen yıl yaz tatilinde tadilat onarım ve kuvvetlendirme çalışması yapıldı. Baştan sona yenilenen ve eğitime daha elverişli halen gelen binanın içi ile beraber bahçesinde de bir takım çalışmalar yapıldı,

bahçe duvarları yenilendi. Bizler okulun resim öğretmenleri olarak okul yönetimi ile beraber yeniden yapılıp beyaz renge boyanmış bahçe duvarında bir takım çizgi film karakterlerini resmederek, eğitimi sevdirmelerinin yanında, öğrencilerin resim yeteneklerini de ortaya çıkarmaya çalıştık. 

Yaklaşık bir hafta boyunca devam eden çalışmamız çoğu zaman yağışlı havalardan dolayı aksamış olsada bugün itibariyle bitirmiş bulunmaktayız. Destek olan herkese teşekkür ederken sevinçlerin en güzel ve en masumunu içten içe hisseden öğrencileriimizle başlattığımız resim yapım çalışmasını bitirmenin mutluluğunu yaşıyoruz” ifadelerini kullandılar.

Olumsuz hava koşulları ve zorluklara rağmen öğrencileri ile başlattıkları çalışmayı bitirmenin mutluluğunu yaşayan öğretmenler, mesleğin kutsallığını bir kez daha gözler önüne sererken, çalışmalarının bununa sınırlı kalmayacağını, okulun ana yol tarafında kalan ve yaklaşık 50 metre uzunlukta olan bahçe duvarnında da ikinci bir çalışmanın yapılacağının müjdesini verdiler.

r1.jpgr2.jpgr3.jpg

 

Bu haber toplam 1915 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim