• Hakkari10 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Otlucalı çocukların karlı tepelerde kızak keyfi
24 Ocak 2021 Pazar 17:33

Otlucalı çocukların karlı tepelerde kızak keyfi

Hakkari’nin Otluca Köyünde etkili olan yoğun kar yağışının ardından çocuklar 15 tatili fırsat bilerek kızak ve bidonlarla kayarak eğleniyorlar.

Hakkari’ye  bağlı otluca  köyünde kar yağışının ardından doğa beyaza büründü. Güneşin kendini gösterdiği hafta sonu kızak ve bidonlarını  alan çocuklar kendilerini dışarı attı.

Köyde belirledikleri alanda bir araya gelen yaklaşık 7 çocuk bidonlu ve tahta kızaklarıyla dakikalarca tepeye tırmanarak, kızaklarla kendilerini yokuş aşağı bıraktı.


Bunu her seferinde yapan ve yorulmak bilmeyen çocukların eğlencesi güzel görüntüler oluşturdu. Çocuklar zaman zaman kendi aralarında da yarışarak keyifli anlar yaşadı.

Şehirde yaşayan pek çok yaşıtları hafta sonunu  merkezlerinde geçirirken, yaşadıkları coğrafyanın zorluğuna rağmen sunduğu güzelliklerin de doyasıya tadını çıkaran çocuklar, güneşli havada bazıları mont bile giymeden karların üzerinde eğlendi.

Kızakla kayan çocuklardan Kadir Sözmez, bize yaptığı açıklamada, yarıyıl tatili ile birlikte kızak kaymanın keyfini yaşadıklarını söyledi.

Köydeki çocukların bir araya gelerek kızak yaptığını ifade eden Sönmez, "Sabah erken saatlerde kalkıyoruz, köydeki evimizin önünde buluşup kaymaya geliyoruz, burada çok güzel zaman geçiriyoruz." Dedi.

Haber Metin KESKİN3-483.jpg2-725.jpg1-747.jpg4-293.jpg

 

Bu haber toplam 820 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim