• Hakkari23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Öz- Sağlık- İş "Verilen sözler tutulsun"
23 Temmuz 2023 Pazar 08:52

Öz- Sağlık- İş "Verilen sözler tutulsun"

Sağlık işçileri geriye dönük alacaklarının geciktirilmesine ilişkin Hakkari'de basın açıklamasında yaptı.

Cumhuriyet Caddesi üzerindeki Çilek -2 Manavı önünde düzenlenen açıklamaya Öz- Sağlık- İş Sendikası yönetimi ve üyeleri katıldı.

Gurup adına konuşan Öz- Sağlık- İş Sendikası Hakkari Başkanı Naci Aydın TÜHİS ile imzaladıkları toplu iş sözleşmesinin üzerinden 46 gün geçtiğini söyledi.

Verilen sözlerin tutulmasını çağrısında bulunan Aydın, "Sizlerin de yakından bildiği üzere Sağlık Bakanlığı bünyesinde çalışan sağlık işçilerinin yetkili sendikası ÖZ SAĞLIK İŞ olarak 190 bin işçimiz işveren sendikası TÜHİS ile imzaladığımız toplu iş sözleşmesinin üzerinden 46 gün geçti.

Bu sözleşmede yer aldığı üzere işçinin 2023 Ocak ayından geçerli geriye dönük alacaklarının ödenmesi kararının üzerinden 46 gün geçti" dedi.

"Sendika olarak devletin tüm kademelerini aşındırdık"

Daha önce masaya oturulup anlaşıldığını ancak oyalandıklarını ileri süren Aydın, "Sendika olarak ilk günden beri defalarca masaya oturduk, geriye dönük alacakları bekletmeyin dedik, İşçiye nefes aldıracak bu toplu parayı kuşa döndürmeyin dedik, önümüz Kurban Bayram işçi kurbanını kesebilsin dedik, vergi dilimini işaret ettik.

Ülke ekonomisinin zorluğunu gösterip alacakların bir an önce ödenmesi için çalmadık kapı bırakmadık. Sendika olarak devletin tüm kademelerini aşındırdık. Hesaplamalar yapılıyor dediniz bekledik. Kasada para yok, ek bütçe istedik dediniz bekledik. Bütçe Meclis'ten daha çıkmadı dediniz bekledik. Biz sabırla beklerken bu arada neler olduğunu hatırlayalım" dedi.

"Ev kiralarımız 10 bin liranın üzerine çıktı"

Artan hayat pahalılığının sağlık işçilerini de zorladığını söyleyen Aydın, "Ev kiralarımız 10 bin liranın üzerine çıktı. Vergi oranları arttı, akaryakıta dev zam geldi. Akaryakıta gelen zam, aynı gün başta gıda olmak üzere tüm sektörlere aynı oranda yansıdı.

Biz sabırla beklerken beslenme, barınma, ulaşım gibi temel ihtiyaçlarımız yüzde 200'e varan oranlarda artış gösterdi. Kimsenin almaya cesaret edemediği altın-döviz fiyatları fırladı, herkesin yemek zorunda olduğu domatesin, biberin yüzünü göremez olduk" şeklinde konuştu.

"Alın terimizin görmezden gelinmesine karşı onurumuz kırıldı"

Ülkenin mevcut durumu nedeniyle gerektiği kadar sabrettiklerini ima eden ÖZ SAĞLIK İŞ Hakkari İl Başkanı Naci Aydın, "Tüm bunlar olurken bizler, ekonomik krizle uğraşan devletimizin yanında olup sabretmeye devam ettik. Ama sabrımız tükeniyor.

Çalışıp hak ettiğimiz geriye dönük alacaklarımızın önemsenmemesine karşı öfkemiz büyüdü. Alın terimizin görmezden gelinmesine karşı onurumuz kırıldı. Geriye dönük alacağımız paranın bu enflasyonist ortam karşısında pula dönüşmesinden dolayı evimize götüreceğimiz ekmek küçüldü, eridi, bitti" ifadelerini kullandı.

"Alın terimiz vicdanlarınızda kuruyalı çok oldu"

Aydın konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi:

"Ha şimdi, ha birazdan, ha yarın, ha yarından da yakın diyerek oyaladığınız biz sağlık işçileri artık seslerinin duyulmasını istiyor. Emeğimizi hiçe saymayın, çoluk çocuğumuzun ekmeğine ortak olmayın. Alın terimiz vicdanlarınızda kuruyalı çok oldu, görün artık! Biz sabrettikçe bu kadar umursamazlık bizi çok incitti, görün artık!

"Alacak öderken bile isçiyi kadrosuna göre böldünüz"

Herkese alacakları ödenirken sağlık işçisinin geriye dönük alacağına şahin kesildiniz, görün artık! Alacak öderken bile isçiyi kadrosuna göre böldünüz. 696'lılara üvey evlat muamelesine devam ediyorsunuz, biz bu ayrımı yaşıyoruz, siz de bunu görün artık!

Bize vermeyi unuttuğunuz geriye dönük alacaklarımız, üniversitelerdeki sağlık işçilerine de 3 taksitte ödenmeye başladı. Hem geciktirilip, hem taksite bağlanması... ikisi de yanlış . vatan görevi diyerek gece gündüz. Pandemide depremde nefes almadan "peşin" çalıştıklarımızın karşılığı olan alacaklarımızı taksit taksit" istemiyoruz.

Geriye dönük alacaklarımızın tek seferde ve daha fazla geciktirilmeden ödenmesini istiyoruz. temel sağlık işçisinin artık sabrı, takati, alacağı toplu para ile ilgili hayali bile kalmadı. Devlet işçisine alın teri döküp kazandığı paranın yolu gözletmez, biliniz ki; geriye dönük alacaklarımızın daha fazla erimeden, ödemelerin yapılmasını "itibardan" sayıyoruz." ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 1155 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim