• Hakkari14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ÖZAL’dan KESKİN’e Ziyaret
24 Kasım 2021 Çarşamba 16:04

ÖZAL’dan KESKİN’e Ziyaret

8. Cumhurbaşkanı’nın oğlu 21. Dönem milletvekili iş insanı siyasetçi Sn; Ahmet ÖZAL , Bir Takım ziyaretlerde bulunmak üzere Hakkari’ye geldi.

8. Cumhurbaşkanı’nın oğlu 21. Dönem milletvekili iş insanı siyasetçi Sn; Ahmet ÖZAL , Bir Takım ziyaretlerde bulunmak üzere Hakkari’ye geldi. Valimiz Sn: İdris AKBIYIK , Enmiyet Müdürü Sn:Salavat Mete PINAR ,Eski Belediye Başkanı Silehi Aşiret Reis-i  Fatih KESKİN ve HATSO ‘yu Ziyaret ettiler . Daha sonra Esnaf ziyaretleriyle programı sonlandırdılar 8. Cumhurbaşkanı’nın oğlu 21. Dönem milletvekili iş insanı siyasetçi Sn; Ahmet ÖZAL , Bir Takım ziyaretlerde bulunmak üzere Hakkari’ye geldi. Valimiz Sn: İdris AKBIYIK , Enmiyet Müdürü Sn:Salavat Mete PINAR ,Eski Belediye Başkanı Silehi Aşiret Reis-i  Fatih KESKİN ve HATSO ‘yu Ziyaret ettiler . Daha sonra Esnaf ziyaretleriyle programı sonlandırdılar.

Hakkari’de ziyaretlerde bulunan Ahmet Özal, Hakkari Durankaya Belediyesi eski Başkanı ve Slehi Aşireti Reisi Fatih Keskin ile birlikte ilk olarak Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, İl Emniyet Müdürü Salavat Mete Pınar’ı makamında ziyaret ettiler.

Ticaret ve Sanayi Odası (HATSO) Başkanı Servet Taş’ı makamında ziyaret eden Özal, burada işadamları, ve STK temsilcileri ile bir araya gelerek ilen sorun ve sıkıntıları hakkında kendisinde bilgi aldılar.

Çarşı merkezini dolaşan Özal’a vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Özal’ın çevresinde toplanan vatandaşların kimisi sohbet ederken kimisi ise tekrar tekrar hoşgeldiniz dedi.

-Özal’dan Keskin’e ziyaret

Başkan Keskin, Rahmetli Turgut Özal’ın bölgede çok sevildiğini ve halen evlerinde kendisine ait fotoğrafların bulunduğunu söyledi. Keskin, ”Rahmetli Özal çok seviliyordu. Bölgemizi elektriğe kavuşturdu ve sıkı kapılarını açtı. Yediden yetmişe herkes kendisini halen seviyor ve rahmetle anıyor” dedi.

-Sınır kapılarının acilen açılması gerekir

Burada ildeki gazetecilerle de bir araya gelen Özal, Gazetecilerin sorun ve sıkıntılarını dinledi.  Burada ziyareti ile ilgili açıklamada bulunan Özal,” Hakkari’de valilik, emniyet, sivil toplum örgütleri ve kanaat önderlerini ziyaret ettim. Buradaki meseleler ili ilgili bilgi alıyorum. Ben hiçbir siyasi parti adına gezmiyorum. Hiçbir siyasi parti ile ilişkim yok ve üyesi de değilim.

Ama beni arayan herkesle de görüşüyorum fikrimi söylüyorum. İktidar muhalefet benim için fark etmiyor.  Benim için hepsi aynı. Bu bölgelere 80’lı yıllarda itibaren rahmetli babamın çok büyük çalışmaları ve katkıları olmuş. Sınır ticareti babamdan sonra kapandı açılması lazım tekrardan. Para gelmiyor akması gerekir. Onunla ilgili bilgiler topluyorum. Bunları Ankara ve İstanbul’da ilgili yerlere ulaştıracağım.

Bu bölge ile ilgili kötü bir algı ve ön yargı var. Terör var deniliyor bundan dolayı insanlarda buralara gelmiyor.  İnşallah terör meselesi biran önce biter. Terörün devam etmesi insanların ölmesi hiç iyi değil kim olursa olsun. Buranın insanları güzel buradaki ön yargıyı kırmak gerekir.

İnsanlar yatırım için buraya gelmesi gerekir, korkmayın denilmesi gerekir.  Buralar güzel yerler. Burada para kazanan insanlar batıya yatırım yapıyor. Herkesi buraya teşvik etmek lazım. Birilerinin artık bunları bürokrasilere konuşması lazım” dedi.

-Özal’dan gazi ve şehit federasyonuna ziyaret

Hakkari Doğu Anadolu Bölgesi Gaziler ve Şehit Aileleri Federasyonu Genel Başkanı Abdurrahman Er’de makamında ziyaret eden Özal, yoğun bir ilgi ile karşılandı. Genel Başkan Er,”Biz bölge halkı olarak her zaman Rahmetli babanızla gurur duyuyoruz iftihar ediyoruz.

Sizlerde sayın Cumhurbaşkanımızın emaneti olarak sayın Cumhurbaşkanımıza verdiğimiz kıymeti size de sunuyoruz. Sizde bizim için çok değerlisiniz. Biz sizin yanınızdayız bölge halkıda bizde sizi seviyoruz ve sizin yanınızdayız” dedi. Haber: Feyzullah Taş2-20211124161003.jpg3-736.jpg4-421.jpg5-179.jpg

.

Bu haber toplam 765 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim