• Hakkari15 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ramazan ayı geldi dilenci sayısı arttı
01 Haziran 2017 Perşembe 12:41

Ramazan ayı geldi dilenci sayısı arttı

Hakkari kent merkezinin cadde ve sokaklarında Ramazan Ayının gelmesi ile beraber dilenci sayısı artarken, insanların duygularına hitap ederek haksız kazanç sağlayan dilencilere karşı herhangi bir önlem alınmıyor.

Halkın Sesi Gazetesi: Çetin Alpsar- Ramazan ayının ilk haftasını geride bırakacığımız bu günlerde Hakkari’nin cadde ve sokaklarında dilencilerin sayısı arttı. İnsanların duygularına hitap ederek haksız kazanç sağlayan dilencilere karşı Hakkari Belediyesi Zabıta ekiplerinin herhangi bir müdahalede bulunmaması ise dilencilerin çok rahat bir şekilde ellerini kollarını sallayarak dilenmelerine olanak sağlıyor.

Vatandaşlar, Ramazan ayının gelmesi ile birlikte kent merkezinde dilenci sayısının arttığına dikkat çekerek, şehrin her köşe başında dilencilerle karşılaştıklarını kaydetti. Gece gündüz aynı durumla karşılaştıklarını ifade eden  vatandaşlar, “ Her bir dilencinin kucağında bir yada iki çocuk var. Hem kendilerine hemde çocuklara kötülük ediyorlar.

Özellikle bu sıcak yaz günlerinde çocukları ile beraber kavurucu güneşin altında saatlerce bekleyip gelen gidenden para dilenip duygularımıza hitap ederek haksız kazanç sağlıyorlar. Yaptıkları işlere Allah’ı da katıyorlar. Dilenciler yakamıza yapışıp bırakmıyor resmen” ifadelerini kullandılar.

Elde edilen haksız kazanca dikkat çeken esnaf ise, “ Kentte işsizlik herkesin bildiği üzere hat safhada buna rağmen insanlar geçimlerini sağlamak için dağ bayır arayıp topladıkları otları çarşı merkezinde satarak evlerine iftar vakti sıcak bir ekmek götürme derdine düşerken, dilencilerin duygu sömürüsü yaparak haksız kazanç elde etmeleri kabul edilebilir bir durum değildir.

Üstelik Allah’ın adını kullanarak ve yanlarına aldıkları çocukları hatta yeni doğmuş bebeklerini alet ediyorlar. Alın teri ile çalışıp para kazanmak varken bu şekilde elde edilen haksız kazancın yanında çocukların bu işe alet edilmesi kabul edilebilir bir durum değildir. Bizler vatandaş olarak belediyenin bu duruma biran önce bir çözüm bulmalarını istiyoruz” şklinde konuştular. 

Bu haber toplam 852 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim