• Hakkari0 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ramazan heyecanı başlıyor!
27 Mayıs 2017 Cumartesi 18:43

Ramazan heyecanı başlıyor!

Hakkari Belediye Başkanlığı “Ramazan Şenliği” etkinlikler yapacağı alanda büyük çalışma başlatarak program için tüm hazırlıklarını tamamladı.

Geleneksel Ramazan eğlenceleriyle kültürel etkinliklerin yapılacağı programlarda süperiz ünlü sanatçılarda sahne alacağı belirtildi.  

Eski hükümet konağı bahçesinde kurulan İftar çadırında Ramazan ayı boyunca 10 bin kişiye iftar yemeği ikramı yapılacağı belirtildi.

Ramazan'ın ilk günü olması münasebetiyle belediye itfaiye ekipleri etkinliğin yapılacağı eski hükümet konağı caddesini tazyiki suyla yıkadı.

Hükümet Konağı önündeki alanda 1 ay boyunca çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Ramazan programlarının vazgeçilmezi olan Hacivat Karagöz tiplemesinde Hakkari’ye özel olarak etkinlikler hazırlandı. Kürtçe Hacivat ve Karagöz tiplemeleri yapacak olan sanatçılar ile Karagöz-Hacivat, Orta Oyunu Hakkarililerle buluşacak. Böylece Türkiye’de ilk defa perdeye Hacivat Karagöz oyunu Kürtçe olarak yansımış olacak.

Ramazan ayı boyunca her akşam eski Hükümet Konağı park alanına kurulan iftar sofrasında her gün 300 kişinin orucunu açacağı belirtildi.

Belediyenin “Ramazan Şenliği” etkinliklerine ilişkin açıklamada bulunan Belediye Başkanı Cüneyt Epcim “Ramazan ayı, insanların manevi duygularını artıran en bereketli en güzel aylardan biridir.

Bizde Hakkari Belediyesi olarak şehirde vatandaşlarımıza Ramazan gecelerini neşeyle, keyifle, huzurla geçirecekleri bir dizi etkinlik hazırladık. “Ramazan Şenliği” programı kapsamında 30 gün boyunca 7’den 70’e her yaştan vatandaşımıza göre 30 farklı etkinliğimiz olacak.

Geleneksel Türk Temaşa Sanatları sergilenecek, çocuklara yönelik olarak şişme oyun parkları kurulacak, Meddah Tiplemeleri, Orta Oyunları, İbiş ile Memiş, Aşuk ile Maşuk, Nasreddin Hoca Müzikalleri, Keloğlan Masalları, Kavuklu Pişekar gibi sahne gösterimleri yapılacak.

Teravih vaktinden sonra yetişkinlere yönelik Türk Sanat Müziği Konserleri, Sıra Gecesi, İlahi konserler, Dengbejler dinletileri ile Dini programlar, tiyatro ve gösteriler yer alacak.

Ramazanın bereketini aynı ortamda paylaşmak ve manevi duygulara birlikte güç katmak için tüm Hakkari Halkını Ramazan Şenliklerinde buluşmaya davet ediyorum" dedi.

 

Bu haber toplam 865 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim