• Hakkari7 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
''Sağlık İçin Hareket Et'' Yürüyüşü
10 Mayıs 2017 Çarşamba 13:51

''Sağlık İçin Hareket Et'' Yürüyüşü

Hakkari İl Sağlık Müdürlüğü tarafından “Sağlık İçin Hareket Et Günü” nedeniyle yürüyüş düzenlendi.

Yürüyüşe Vali Yardımcısı Bekir Abacı, İl Sağlık Müdürü Dr. Hamdullah Kara, Gençlik Hizmetleri İl Müdürü Reşit Güldal, Gençlik Merkezi Müdürü Fahri Güldal, toplum sağlığı ve aile salığı personeli katıldı.

Sağlık İçin Hareket et pankartı ve değişik pankartlar eşliğinde Çevre yolu üzerinde buluna İl Halk Sağlığı Müdürlüğü önünde başlayan yürüyüş Valilik önünde sona erdi. Burada kısa bir konuşma yapan Vali Yardımcısı Bekir Abacı, sağlık için hareket et konuları hakkında detaylı bilgiler vererek, kendisini de günde 3 kilometre yürüdüğünü söyledi.

 İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri ise, 10 Mayıs dünya hareket günü olduğunu, dünya sağlık örgütü tarafından bulaşıcı olmayan hastalıkların önlenmesinde fiziksel aktivitenin yararları konusunda toplum bilincini oluşturmak iyi uygulamalara dikkat çekmek, sağlıklı davranışlar ve yaşam tarzlarını teşvik etmek için 10 mayıs günü sağlık için hareket et günü olarak belirlendiğini belirttiler.

 İl sağlık müdürlüğü açıklamasının devamında,”Ülkemizde sağlık için hareket et günü değişik etkinliklerle her yıl düzenli olarak kutlanmaktadır. Anılan etkinlikler kapsamında ilimizde farkındalık adına vali yardımcısı Bekir Abacı, İl Sağlık Müdürü Dr. Hamdullah Kara eşliğinde il müdürlüğü ve toplum sağlığı merkezi personeli ile aile hekimliğinde katıldığı ve halk sağlığı müdürlüğü önünde başlayan yürüyüş valilik binası önünde sona ermiştir”

HABER: SERDAR SEVİ

 

Bu haber toplam 835 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim