• Hakkari12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Sansarlar Vatandaşlara Kısa Süreli Korku Yaşattı
13 Haziran 2017 Salı 14:28

Sansarlar Vatandaşlara Kısa Süreli Korku Yaşattı

Hakkari kent merkezinde gezen sansarlar vatandaşlara kısa süreli panik yaşattı.

Halkın Sesi Gazetesi: Çetin Alpsar- Hakkari Şehir merkezi Dağgöl Mahallesi eski Hakkari Kalesi civarında sokak aralarında dolaşan üç sansar, mahallede kısa süreli çığlıklara ve korku dolu anlara neden oldu.  Yiyecek ararken sokakta gezen mahalledekilerin kısa süreli panik yaşamasına sebep olan sansarlar, mahalleli birkaç gencin cep telefonu kamerasına yansıdı.  

Olay dün gece yarısı saatlerinden sonra Dağgöl Mahallesinin en işlek sokaklarından biri 514. sokak üzerinde meydan geldi.  Ramazan ayı olması nedeniyle sahur vaktine kadar balkonların yası sıra bahçe ve ana sokaklara açılan kapı önlerinde vakit geçiren mahalle sakinleri, saat gece yarısını geçtikten sonra, ilk başta kedi zannettikleri üç tane sansarın sokak gezdiğini gördü.

Daha sonra sansarların kendilerine yaklaşmasıyla kedi olmadıklarının anlaşması üzerine kısa süreli panik yaşanırken, tam o esnada sokakta oyun oynayan birkaç çocuğun çığlık atması ile korkan hayvanların, gecenin karanlığına karışarak izlerini kaybettirdiği belirtildi.

Yaban hayata gördükleri sansarlara mahalle ortasında rastlamanın şaşkınlığını üzerinden atamayan mahalle sakinleri, ellerindeki cep telefonu kameralarıyla sokağı karış karış kolaçan eden sansarları çekmeyi ihmal etmedi.

Mahalleliler, “ Biz sansarları yaban hayatının yanı sıra televizyondaki belgesel programlarında görmeye alışkınız. Mahalledeki sokaklarda görmek oldukça şaşırtıcı. İlk başta kedi yavrusu zannettik. Fakat bize doğru yaklaşmaları ile beraber sansar olduğunu anladık.

Sokakta oynayan çocuklarımız çığlık çığlığa kaldı. Yüksek sesten korkan hayvanlar daha sonra gecenin karanlığını fırsat bilerek geldikleri yöne doğru kaçıp gözden kayboldular” dediler.

 

 

 

 

 

Bu haber toplam 1916 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim