• Hakkari4 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Sebze Hali Binası Kaderine Terk Edildi
24 Mayıs 2017 Çarşamba 15:39

Sebze Hali Binası Kaderine Terk Edildi

Hakkari'de yapımı biten sebze hali binası kaderine terk edildi.

Halkın Sesi Gazetesi- Çetin Alpsar- Hakkari merkez Halife Derviş Mahallesinde yapımına 2014 yılında başlanan ve bir türlü açılamayan sebze hali binası kaderine terk edilmiş durumda. Kentin ilk sebze hali olan binanın çatısı geçen yıl yağan kar yağışı sonucu çökmüş, tamirat çalışması yapılıp çatı tekrar onarılırken, şimdilerde kuru bir beton yığınını andıran bina adeta çürümeye terk edilmiş vaziyette.

 Hakkari Belediyesi tarafından geliştirilen ve Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) tarafından 1 milyon 865 bin TL ile desteklenen kentin ilk sebze ve meyve hali, tamamlanmasına rağmen açılışı bir türlü gerçekleştirilemedi. Toplam bina alanı 3 bin metrekare, çevre ile birlikte kullanım alanı ise 3 bin 500 metrekare olan sebze hali bir türlü faaliyete girmezken, yapılan yatırımda büyük ölçüde bina ile birlikte çürüyüp gideceğe benziyor.

İlbahar mevsimini yaşadığımız bu günlerde kent merkezindeki bir çok vatandaş ildeki işsizlikten dolayı sabahın erken saatlerinde yollara düşüp çıktıkları dağ bayır ve ovalarda çeşitli otlar toplayarak şehirde satmaya çalışıp ailesini geçindirme derdine düşerken, ilkbahar mevsiminin başlarında bir çok vatandaş sarp kayalıkların oluşturduğu dağlardaki otları alabilmek içi hayatlarını adeta hiçe sayıp her türlü tehlikeyi göze alırken, bir çok insana iş kapısı olabilecek, faaliyete geçtiği taktirde kentteki işsiz vatandaş sayısını en aza indirgeyecek sebze hali binası ise boş bir beton yığını olarak kaldı.

Bina yapılmasına karşın herhangi bir ulaşım yolu dahi açılmazken, Yapımına başlandığı 2014 yılı itibariyle kent halkının büyük umutlarla baktığı ve yeni bir geçim kapısı olarak gördüğü hal binası, bitirilmiş olması ve üzerinden 3 yıl geçmiş olmasına rağmen hala açılmadı. Boş bir beton yığını olarak kalan binanın hizmette ne zaman açılacağı kafalarda soru işaretleri oluşturmaya devam ederken, faaliyete girmediği halde bakımsızlıktan dolayı kullanılamaz hale gelebileceği belirtildi.

 

 

 

 

Bu haber toplam 727 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim