• Hakkari12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Şehit Solak için Hakkari'de tören düzenlendi
18 Eylül 2021 Cumartesi 17:39

Şehit Solak için Hakkari'de tören düzenlendi

Düzenekli el yapımı patlayıcının (EYP) inifilak etmesi sonucu ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede Şehit olan Piyade Uzman Çavuş Ümit Solak (27), Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığında düzenlenen törenin ardından memleketine uğurlandı.

 Irak'ın Kuzeyi'nde  'Pençe Yıldırım' harekatı kapsamında Maydan Üs bölgesinde mevzi mevzi tahkimatı yaptığı esnada basma düzenekli el yapımı patlayıcının (EYP) inifilak etmesi sonucu ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede Şehit olan Piyade Uzman Çavuş Ümit Solak (27), Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığında düzenlenen törenin ardından memleketine uğurlandı.  

Irak'ın Kuzeyi'nde 'Pençe Yıldırım' Harekatı kapsamında Maydan Üs bölgesinde mevzi tahkimatı yaparken basma düzenekli EYP'nin inifilak etmesi sonucu ağır yaralanan ve kaldırıldığı Hakkari Devlet Hastanesinde doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılmayarak şehit olan Piyade Uzman Çavuş Ümit Solak için Hakkari Dağ ve  Komando Tugay Komutanlığı'nda tören düzenlendi.

 Törene Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, Vali Yardımcıları Tevfik Kumbasar, Mustafa Berat Kasımoğlu , İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ahmet Kavukçu, Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı Kurmay Başkanı Piyade Albay Hakan Yağmur, Hakkari Cumhuriyet Başsavcı Vekili Sefa Karadeniz,

Adalet Komisyon Başkanı Cenk Özbaş, İl Emniyet Müdürü Salavat Mete Pınar, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Cumhur Demir, Gençlik Kolları Başkanı Kenan Beyter, CHP İl Başkanı Nazım Demir, İyi Parti İl Başkanı Yaşar Yorulmaz, Hakkâri Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı İbrahim Adıyaman, kurum amirleri, asker ve polis katıldı. Uzman Çavuş Solak'ın Türk bayrağına sarılı tabutunun tören alanına getirilmesiyle bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, ardından da şehidin öz geçmişi okundu.

Duaların okunmasının ardından Şehit Uzman Çavuş Ümit Solak'ın cenazesi, helikopterle Yüksekova Selahattin Eyyubi Havalimanı, oradan da uçakla memleketi Muş'a uğurlanacağı belirtildi.iha

Bu haber toplam 1053 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim