• Hakkari5 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Sendromu hastası Ezgi destek bekliyor
27 Kasım 2021 Cumartesi 16:03

Sendromu hastası Ezgi destek bekliyor

Çobanlık yaparak geçimini sağlayan baba Vahit Akdoğan, doğuştan Epilepsi ve milyonda bir görülen Alstrom Sendromu hastası 4 yaşındaki Ezgi Akdoğan kızının tedavisi için hayırseverlerden yardım eli beklediklerini söyledi.
Gazi Mahallesi Durgunlar Semtinde yaşayan Vahit ve Heybet Akdoğan çiftinin üçüncü çocuğu olan doğuştan Epilepsi ve milyonda bir görülen Alstrom Sendromlu minik Ezgi yaşama tutunmak için yardım bekliyor.
 
Kızının hem sara hastası hem de Alstrom Sendoromu olduğunu belirten baba Akdoğan,” Kızım hareket edemiyor. Ne yürüyor, ne de konuşabiliyor. Sürekli yemeğini ve suyunu annesi veriyor. Kızımın özelikle sağ tarafı sol tarafına göre tutmuyor.
 
Ben yaz aylarında çobanlık yaparak ailemin geçimini sağlıyorum. Kış aylarında ise iş bulamıyorum. Kiradayım ve maddi durumum iyi değil. Kızımın tedavisi için elimde geleni yapıyorum. Van, Bursa, Ağrı ve Ankara iline tedavi için götürdüm. En son Ankara’da tedavisinin yapılmasına doktorlar karar verildi.
 
Burada kontrol altında olması gerekir, iki ayda bir Ankara’ya gitmem gerekiyor. Her defasında yaklaşık 10 bin TL masraf gidiyor. Valilik’te de Ankara’ya giderken destek alıyorum ancak yeterli değildir. Yol masraflarımızı ancak karşılıyorum. Kızımı tedavisi için hayırsever vatandaşlardan yardım eli bekliyorum” dedi. Haber: Feyzullah Taş
İLETİŞİM: BABA VAHİT AKDOĞAN-0 543 883 45 041-20211127160519.jpg2-20211127160519.jpg
Bu haber toplam 896 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim