• Hakkari11 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
SGK Borcu Olanlar İçin Yeni Yapılandırmayla Hacizler de Kalkıyor
31 Mayıs 2017 Çarşamba 23:06

SGK Borcu Olanlar İçin Yeni Yapılandırmayla Hacizler de Kalkıyor

7020 sayılı kanunla vergi ve SGK borcu olanlar için yeni yapılandırma getirildi. Kanun, haciz getirilmiş malları da kapsıyor. Hacizler yapılan ilk ödemelerle nispeten kaldırılabiliyor.

18 Mayıs'ta onaylanan kanun Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasından sonra 27 Mayıs Cumartesi günü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bakanlar Kurulu tarafından yürütülen 7020 sayılı kanun (Bazı alacakların yeniden yapılandırılması ile bazı kanunlarda ve bir kanun hükmünde kararnamede değişiklik yapılmasına dair kanun) ile birçok borçlunun yükü hafifleyecek.

İSTENİRSE SATILABİLİYOR

Borçlarının yapılandırılması için başvuranlara bir güzel haber daha kanun maddelerinde belirtiliyor. Ödemeye başlanması durumunda hacizler kaldırılıyor ve buna isabet eden teminatlar da iade ediliyor. Ayrıca haciz uygulanan mallar borçlu isterse 6183 sayılı kanuna göre tahsil dairelerince satılabiliyor. Borçlu bunu talep etse de 7020 sayılı kanun kapsamında ödenmesi gereken tutarları aynı şekilde ödeyebiliyor.

Bu Kanuna göre ödenecek alacaklar nedeniyle tatbik edilen hacizlere konu mallar, borçlunun talebi hâlinde 6183 sayılı Kanun hükümlerine göre alacaklı tahsil dairesince satılabilir. Bu talep, bu Kanun kapsamında ödenmesi gereken tutarların bu Kanun hükümlerine göre ödenmesine engel teşkil etmez. (Vatan)

 

Bu haber toplam 1006 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim