• Hakkari5 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Sıcak Asfalt Vatandaşın Yüzünü Güldürdü
02 Ağustos 2017 Çarşamba 12:45

Sıcak Asfalt Vatandaşın Yüzünü Güldürdü

Hakkari’de sıcak asfalt vatandaşı yüzünü güldürdü.

   Halkın Sesi Gazetesi: Çetin Alpsar-

   Hakkari kent merkezinin ana arter ve caddeleri başta olmak üzere her noktasında başlatılan hizmet atağı tüm hızıyla durmaksızın hummalı bir şekilde devam ediyor.

  Başlatılan yer atlı kanalizasyon, yağmur suyu, drenaj ve içme suyu çalışmaları ile birlikte, kentte adeta nefes  aldıran asfaltlama çalışmaları ile vatandaşın yüzüne tebessüm kondu.

   lkbahar mevsiminin ilk günlerinden itibaren startı verilen çalışmalar her ne kadar başta kenti bir inşaat şantiyesi  görünümüne bürümüş olsa da, yapılan hummalı çalışmalar sonucu şimdilerde yer yer de olsa şehri yeni, ferah  ve yaşanılası bir duruma getirmişe benziyor.  

  Kentin her sokağında karşılaşabileceğimiz iş makineleri kah hafriyat götürüp kah makinelere dökülmesi için  sıcak asfalt taşırken, şimdiden azar azar dökülmeye başlanan sıcak asfalt ile şehrin çok farklı ve ferah bir  görünüme kavuşacağı günlerin yakın olduğunu tahmin etmek çok da zor görünmüyor.

  Öte yandan alt yapı çalışması biten caddelere sıcak asfalt dökülmeye devam ediliyor. Hakkari Gençlik Spor İl    Müdürlüğünün önünden başlayıp, Açık Öğretim Bürosu, Şehit Selahattin İlköğretim Okulu ve oradan da Hakkari  Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinin bulunduğu Medeni Sancar Kavşağında tek yönlü asfaltlama çalışması bitip,  ulaşım tek şeritten sağlanırken, diğer şeritte de sıcak asfalt döküm çalışması devam ediyor.

  Hakkari Belediyesi tarafından başlatılan hizmet atağı ve yapılan çalışmalar ile birlikte yollara dökülen sıcak  asfalt vatandaşın ilgi odağı oldu. Geçmiş dönemlerde yolların baştan sonra kilit taşları ile döşendiği kentte,  şimdilerde sıcak asfalt dökülürken vatandaşların şaşkın ve bir o kadar ilgi dolu bakışları dikkatlerden kaçmadı.

  Öğlen saatlerinde Hakkari ve Diş Sağlığı Binası önünde bekleyen bir çok vatandaş caddeye dökülen sıcak  asfalt çalışmasını büyük bir dikkatle seyrederken, mutlulukları adeta gözlerinden okundu. Büyük bir dikkat ve  sevinçle çalışmaları yakından takip eden vatandaşlar,

  yüzlerine konan tebessümle yıllar sonra memleketlerine gelen sıcak asfalt hizmeti ile toz ve topraktan  tamamıyla kurtulacakları, çalışmaların tamamıyla bitirilip ferah bir yaşam alanına kavuşacakları günleri büyük  bir sabırla bekleme sürecine girdiler.

  Çalışmalar ile yaşadıkları yerin adeta nefes aldığını dile getiren vatandaşlar, “ Daha öncelleri yaşadığımız yer  olan Hakkari’nin her tarafı kilit taşları il döşeliydi. Ve bu durum toz toprağa kirli havaya maruz kalmamıza sebep  oluyordu.

  Bu yıl başlatılan çalışmalar her ne kadar gerek yaya gerekse de araç ulaşımında aksaklıklara sebep olmuşsa  da şimdilerde sizin de görmüş olduğunuz üzere, yerini temiz bir asfalta bıraktı. Bizler kentte yaşayanlar olarak  belediyemizin yapmış olduğu hizmetlerden çok memnunuz.  

  Dileriz ki yapılan bu çalışmalar biran önce biter ve ilimiz yepyeni ve ferah bir görünüme kavuşur” şeklinde  konuştular.

 

02-004.jpgdetay-001.jpg

 

 

 

 

 

 

Bu haber toplam 834 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim