• Hakkari15 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Sınır'da azmin zaferi!
07 Mayıs 2017 Pazar 23:20

Sınır'da azmin zaferi!

Türkiye Basketbol Federasyonu Hakkari İl Temsilcisi olan ve aynı zamanda 12 Devadam Basketbol Takımları (Dabo) antrenörü Yakup Aktaş ve 12 Dabo Antrenörü M.Emin Taş, Kuzey Irak'ın sıfır noktasındaki Çukurca ilçesinde elde ettikleri başarıyı değerlendirdi

Türkiye Basketbol Federasyonu Hakkari İl Temsilcisi olan ve aynı zamanda 12 Devadam Basketbol Takımları (Dabo) antrenörü Yakup Aktaş ve 12 Dabo Antrenörü M.Emin Taş, Kuzey Irak'ın sıfır noktasındaki Çukurca ilçesinde elde ettikleri başarıyı değerlendirdi

 

 
 Dabo antrenörleri Aktaş ve Taş, Basketbol Federasyonu ile görüşerek ücretli olan basketbol okulunu Çukurca'da ücretsiz açıp basketbolu çocuklarla tanıştırmaya ilçeye basketbolu götürmeye ve basketbolu oradaki çocuklara hizmet vermeye karar verdiklerini belirttiler.

 

Türkiye Basketbol Federasyonu Hakkari İl Temsilcisi olan ve aynı zamanda  12 Devadam Basketbol Takımları (Dabo) antrenörü Yakup Aktaş," Basketbol Federasyonu destek olacaklarını söyleyince bu defa Çukurca'ya giderek ilçe kaymakamı ve milli eğitim Müdürlüğü ile görüşerek destek istedik.

ilçeden de destek bulunca hangar şeklinde yapılmış ısıtma sistemi potası olmayan küçük bir salonda bu işi yapmaya karar verdik.

İlçe kaymakamı' nın salona klima alması ve Tugay komutanında 2 pota almasının ardından Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Halk Eğitim Merkezi bünyesinde kurs açıldı. İlk anlarda 15 öğrenci bulurken bu sayı hergün arttı ve yıl sonunda Çukurca da 185 çocuk basketbol ile tanıştırdı.

12 DABO Okulları kapsamında her sezon 12 kişi olmak üzere toplam 7 sezon boyunca 84 öğrenci farklı illere götürülerek gezdirip müsabakalara katılıp farklı iller farklı kültürler farklı insanlar ve yaşamlar gösterildi.

Bu işlem 6 yıldır, yıl  boyunca her hafta sonu Çukurca'ya gidilip gelinerek de devam etti. Şu anda Çukurca'da resmi basketbol kulübü, lisanslı spor olan ve her yıl Hakkari ve ülke çapında yapılan müsabakalara katılan takım ve basketbolcular mevcuttur.

Bu 6 yıl boyunca her hafta sonu bıkmadan yağmur, kar ve sel düşünmeden gidip gelen iki federal basketbol antrenörünün fedekarlığı, İlçe Kaymakamını, Halk Eğitim Merkezinin, il Gençlik Hizmetleri ve Spor İl müdürünün sınırsız destekleri ile oldu.

- Çukurca'da milli takıma giden yol
Yani 6 yıl boyunca kursa gelen sporculardan Ramazan Yıldız gittiği her organizasyonda müsabakalarda dahada başarılı olarak yetkililerin ilgisini çekmeyi başardı.

En sonunda basketbolun uğramadığı kimsenin gitmediği ve hatta bir basketbol topun bile olmadığı her zaman olaylar ve kötü haberler ile anılan Çukurca'da Ramazan Yıldız basketbolcu olarak yetişip hayal bile edemeyeceği milli takım seçmelerine gitti ve Çukurca dan Milli takıma gide yolun yolcusu oldu.

Sonuçlar belli olsa da daha biz ve Ramazan umutluyuz. Artık Çukurca'da umudun adı basketbol oldu ve bütün çocukların hayali basketbol ve Ramazan Yıldız oldu.

Hayatında hiç Çukurca'dan çıkmamış ve çıkarken gördüğü denizi, AVM'yi yürüyen merdiveni, asansörü ve bir sürü yeni yaşamlarla tanıştı. Sınırdaki çocukların yüzünde gördüğümüz o sevinç ve mutluluk dünyanın her şeyin bedeldir.

Ben onu görünce basketbol ile topluma hizmet ettiğim inandım ve biz doğru yoldayız dedim. Ramazan Yılmaz şimdi sabırsızlıkla milli takım seçmelerinin sonucunu beklerken bizde yeni Ramazanlar yetiştirmek uğraşıyoruz.

Bizi bu yolda yanlız bırakmayan sayın valimiz, ilçe kaymakamı, Halk Eğitim Merkezi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürüne teşekkür ediyoruz" dedi. Hakkarihabertv.com

Bu haber toplam 863 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim