• Hakkari10 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Sivaslı dağcı Van Gölü çevresini bisikletle turladı
05 Eylül 2017 Salı 11:49

Sivaslı dağcı Van Gölü çevresini bisikletle turladı

Profesyonel dağcı olan Sivaslı Tarık Bünyamin Kaya, 3 gün boyunca bisikletle pedal çevirerek Van Gölü çevresini turladı.

Van Gölü Aktivistleri Derneği tarafından organize edilen Van Gölü çevresi bisiklet turuna Sivas’tan dahil olan profesyonel dağcı Tarık Bünyamin Kaya, Van Gölü çevresinde yaklaşık 400 kilometre pedal çevirerek Van Gölü kirliliğine dikkat çekti.

Van Gölü Koruma Kanununun çıkarılması ve bölgenin doğal güzelliklerinin turizme kazandırması adına bu organizasyonu düzenlediklerini belirten Kaya, "Van Gölü, bölgenin güzelliğini yansıtan ve inci kefalini içinde barındıran doğal bir oluşumdur.

Van Gölü’nü ve doğayı temiz tutmak, korumak ve kirletmemek bizim en büyük sorumluluğumuz olmalıdır. Kurumlar, sivil toplum kuruluşları, dernekler ve bireyler olarak çevre bilincini gelecek nesillere aktarmak için üzerimize düşeni yapmak görevimizdir. Bu güzel etkinliğin bir parçası olmak benim için son derece önemlidir.

İnşallah bu etkinlik amacına ulaşacaktır. Van Gölü için bütün yüreklerin birleşmesini sağlamak ve ‘Başka Van Gölü Yok’ diyerek, Van Gölü Aktivistleri Derneği Adilcevaz Temsilcisi Orhan Emen organizatörlüğünde Aydınlar beldesinde start verdik.

Van Gölü kirliliğine dikkat çekmek, Van Gölü Koruma Kanununun çıkarılması ve bölgenin doğal güzelliklerini turizme kazandırmaya katkı sunmak amacıyla Van Gölü etrafını bisiklet ile 3 günde turladım. Van için önemli derneklerden bir tanesi olan Van Gölü Aktivistleri Derneği, yapmış olduğu bu çalışma ile Van Gölü’ne verdiği değeri bir kez daha göz önüne sermiştir. Bu organizasyon katkısı olanlara teşekkür ederim" dedi. İHA

Bu haber toplam 776 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim