• Hakkari5 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Sülük Göleti’nin etrafına oturma bankları yerleştirildi
20 Temmuz 2017 Perşembe 12:33

Sülük Göleti’nin etrafına oturma bankları yerleştirildi

Hakkari Belediyesi, kenttin doğal güzelliklerinden bir tanesi olan Sülük Göleti’nin etrafına beton oturma bankları yerleştirdi.

Hakkari’nin Aşağı Mezran Mahallesi’nde bulunan ve özellikle göç yolculuğuna çıkan kuşların konaklama merkezi olan Sülük Göleti, vatandaşların yoğun ilgisini çekiyor. Daha önce kimliği belirsiz kişiler tarafından dökülen hafriyatlardan dolayı doğal güzelliğine darbe vurulan Sülük Göleti, Belediye tarafından başlatılan temizlik çalışmaları ile birlikte eski güzelliğine kavuştu.
 
Temizlik çalışmalarının bitirilmesinin ardından Sülük Göleti’nin 3 ayrı noktasına belediye tarafından beton oturma bankları yerleştirildi.  Sülük Göleti’ne yoğun ilgi gösteren vatandaşlar Sümbül Dağı manzarasının karşısında arkadaşları ve sevdikleri ile bir yandan sohbet ederken, diğer yandan ise hatıra fotoğrafları çekiyor.
 
Belediye tarafından Sülük Göleti etrafına oturma bankı kurulmasına mahalle sakinleri teşekkür etti.  Mahalle sakinleri, daha önce etrafına hafriyat ve çöplerin atıldığı Sülük Göleti’nin belediye tarafından etrafının yeniden temizlenerek oturma bankları kurmasına sevindiklerini dile getirerek, “Bizler öncelikle Sülük Göleti etrafına bırakılan betondan oturma banklarına çok sevindik. Daha önceleri içler acısı durumda olan gölet, şimdilerde bir başka güzel. Belediye tarafından bırakılan oturma banklarına 7’den 70’e herkes bir yandan dinlenmek amacıyla diğer yandan Sümbül Dağı eşliğinde Sülük Göleti’nin güzelliğini yaşamaya çalışıyor.  Burası kuşların merkezi de diye biliriz. Buraya göçe çıkan kuşlar çok uğrar, her yıl burada göçe giden kuşlar konaklama amacıyla uğrar. Böyle bir manzara yaşamak kadar güzel bir duygu olamaz. Bizler kentteki bu gibi doğal güzellikleri taşıyan merkezlerin korunma altına alınmasını istiyoruz. Burada temizlik çalışmalarında emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Fakat ne acı ki, doğa katliamcıları iş başında. Sülük Göleti’ne hafriyat ve çöp döken insanların tespit edilip, gereken ceza ne ise verilmeli.” 

HABER: İRFAN TEMEŞ

 

Bu haber toplam 773 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim