• Hakkari20 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Telefonla Konuşmak İçin Yüksek Tepelere Çıkıyorlar
04 Nisan 2020 Cumartesi 12:48

Telefonla Konuşmak İçin Yüksek Tepelere Çıkıyorlar

Hakkari’nin Durankaya Beldesine bağlı bazı mahalle sakinleri, GSM operatörlerinin şebekelerinin çekmemesi nedeniyle telefon görüşmelerini yapmak için yüksek tepelere çıkıyor.

HABER: SERDAR SEVİ-HALKIN SESİ GAZETESİ

Hiçbir GSM operatörü şebekesinin çekmediği  Durankaya beldesine bağlı Biçenek, Dere Üstü, Yaylacık, Tarlabaşı ve Bağlar Başı Mahallelerinden yaşayan köylüler, cep telefonuyla görüşmek için şebekenin çektiği tepeye çıkmak zorunda kalıyor.

Telefonla görüşebilmek için çatılarda, ağaç tepelerinde ve elektrik direklerine çıkarak telefonla görüşmeye çalışıyor. Vatandaşların telefonla görüşebilmek için yaptıkları son bulması ve sorunlarının çözümü ile mağduriyetlerinin giderilmesi için operatör şirketlerinden baz istasyonu talebinde bulunuyor.

Yaylacık Mahallesi sakinleri 2004 yılında köylerine kurulan baz istasyonunun halen aktif hale getirilmemesi nedeniyle cep telefonlarını kullanamadıklarını ve baz istasyonunun bir işe yaramadığını belirtiler.

 Telefon şebekesinin çekmediğini ve bu sebeple tepelere çıkmak zorunda kaldıklarını anlatan mahalleliler, hali hazırda bulan baz istasyonun aktif hale getirilmesini ve iletişim noktasında çekilen sıkıntıların giderilmesini istediler.

5 mahallede yaklaşık 400 hanenin olduğunu belirten belde sakinleri şunları kaydetti.

 " Acil bir durumda yaklaşık 3-4 kilometre yürüyerek dağlara çıkıp görüşme yapmak zorunda kalıyoruz. Bu açıdan çok sıkıntı yaşıyoruz. Özelikler bu virüsün çıktıktan sonra bizler farklı yerlerde yaşayan akrabalarımızı arıyoruz. Onların durumunu soruyoruz. Onlar bizi arıyor fakat ulaşamıyorlar biz bu sorunun bir an önce hal olmasını yetkilerden talep ediyoruz.’’ İfadelerini kullandılar.

1-179.jpg2-196.jpg3-168.jpg4-120.jpg

Bu haber toplam 552 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim