• Hakkari14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Temel Karamollaoğlu: Sosyal medyaya padişahlık geldi
29 Temmuz 2020 Çarşamba 14:18

Temel Karamollaoğlu: Sosyal medyaya padişahlık geldi

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, sosyal medyaya yeni yaptırım ve yükümlülükler getiren 9 maddelik yasa teklifinin, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaşmasına tepki gösterdi:

Ne yazık ki bu düzenleme ile Türkiye'nin dünyadaki imajı daha da sarsılacak ve itibar kaybedeceğiz. Bir zamanlar biz 'Medya padişahınsa sosyal medya bizimdir' demiştik. Anlaşılan o ki padişah sosyal medyaya da göz dikti.

Temel Karamollaoğlu'nun haftalık basın toplantısından öne çıkanlar şöyle:

"Bildiğiniz gibi son olarak sosyal medya düzenlemesi Meclis'ten geçti. Uzun zamandır tartışılan bir konuydu. Bu konudaki uyarı ve tavsiyelerimize ne yazık ki itibar edilmedi. 'Türkiye'de bir sosyal medya düzenlemesine ihtiyaç var mı?' derseniz, elbette vardı. Yani, hükümetin dediği gibi sosyal medyayı esas sahipleri, kuranlar, kurucuları, buralarda yapılan reklamlardan dolayı bir çok gelir sağlıyorlar ama Türkiye'ye bir şey vermiyorlar. Türkiye bazı yanlışları düzeltebilmek için onlara gitiğinde karşılarında bir muhatap bulamıyor. Bunların hepsi doğru, geçerli ancak siz sosyal medyada söylemleri kontrol etme havasına girerseniz işte o zaman tekelci bir zihniyet ortaya çıkar. Elbette sosyal medyada, iftira, hakaret, ahlaksızlık ve troll yapıların önüne geçilmesi gerekir buna hiçbir zaman itirazımız olmadı. Bunları önlemek için yasal alt yapı da çok önemli ama iktidarın önceki uygulamarı ve tavrı bizi ister istemez endişeye sevk ediyor. Kişi hak ve hürriyetlerini düşünme, ifade ve özgürlüğünü kısıtlamaya yönelik adımları bundan dolayı kabullenmemiz mümkün değil.

Ne yazık ki Türkiye bugün basın özgürlüğü sıralamasında dünyada en geride kalan ülkelerden birisi Bu arkadaşlar iktidara gelirken bunları çözeceklerdi. Bir takım adımlar attılar. Bir takım mesafeler katettiler ama yoruldular. Yorulunca hataları arttı şimdi hatalarının gündeme getirilmesinden rahatsızlık duyuyorlar. Bunu da hatalarını gündeme getiren mecraların önünü kesmekte buluyorlar. Bunu kesinlikle doğru bulmuyoruz. Ne yazık ki bu düzenleme ile Türkiye'nin dünyadaki imajı daha da sarsılacak ve itibar kaybedeceğiz. Umuyoruz ki en kısa zamanda yapılan hatalar fark edilir ve dersler alınır. Bir zamanlar biz bir ifade kullanmıştık; 'Medya padişahınsa sosyal medya bizimdir' demiştik. Anlaşılan o ki padişah sosyal medyaya da göz dikti."

Bu haber toplam 4452 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim