• Hakkari13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
TEMMUZ SICAĞINDA OT BİÇME MESAİSİ START VERDİ
26 Temmuz 2020 Pazar 18:12

TEMMUZ SICAĞINDA OT BİÇME MESAİSİ START VERDİ

Hayvanlarının kışlık ihtiyacını karşılamak isteyen vatandaşlar, onlarca dönüm araziyi, teknolojik aletlerin kullanılmaya başlanmasıyla neredeyse unutulmaya yüz tutan tırpanlarla biçiyor.

Hakkari Merkez Otluca köyünde temmuz sıcağına denk gelen ot biçme sezonu, hayvan yetiştiricilerine zor günler yaşatıyor.

Hayvancılığın önemli bir geçim kaynağı olduğu Hakkari 14 km uzaklıkta bulanan Otluca köyü  hayvan yetiştiricilerinin zorlu mesaisi başladı. Hayvanlarının kışlık yemini hazırlamak için kolları sıvayan hayvan yetiştiricileri, temmuz ayının kavurucu sıcaklarında tırpanlarla, çayır biçme makinesi ile ot biçiyorlar. Merkeze bağlı Yukarı Otluca Köyünde yaşayan Nurettin Çiftçi ve Oğulları yaklaşık 150 küçükbaş hayvanının olduğunu belirterek, çocukları ve yeğenleri ile birlikte sabahın erken saatinden itibaren ot biçmek için tarlaya gittiklerini söyledi. Hayvanlarının kışlık yemini hazırlamak için kavurucu sıcaklarda tırpan çektiklerini ifade eden Çiftçi, “Bu yıl beklenen verimi aldık. İşlerimiz oldukça zor. Her yıl yaklaşık 3  veya 4 bin bağ ot biçiyoruz. Arazi şartları nedeni ile çayır biçme makinesi ile etkisiz kaldığı alanlarda tırpanlarla ot biçiyoruz” dedi.

Köy Sakinlerinden Cumhur Çiftçi isimli hayvan yetiştiricisi ise, ” çayır biçme makinesi hem de tırpanla ot biçiyoruz. İşlerimiz çok zor ancak yapacak başka bir işimiz olmadığı için baba mesleğini sürdürüyoruz. Eğer ot biçmesek koyunlar elimizde kalır. Herhangi bir mesleğimiz olmadığı için hayatımız böyle devam edecek. Böyle geldi, böyle gidecek" ifadelerini kullandı. (HABER) Metin KESKİN /Halkın Sesi

1-259.jpg2-303.jpg3-230.jpg8-008.jpg9-007.jpg7-011.jpg5-068.jpg

 

 

 

 

 

Bu haber toplam 1521 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim