• Hakkari19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Toplanmayan Çöpler Mahalleliyi  İsyan Ettirdi
16 Haziran 2017 Cuma 13:28

Toplanmayan Çöpler Mahalleliyi İsyan Ettirdi

Hakkâri’nin farklı mahallelerinde belediyenin ilgisizliği sonucu toplanmayan çöpler, görüntü kirliğinin yanı sıra pis kokulara sebep oluyor.

Halkın Sesi Gazetesi: Çetin Alpsar-

Etrafa saçılan pis kokular sebebiyle dışarı çıkamadıklarını ifade eden çoğu vatandaş, belediyenin asli görevi olan çöplerin toplamadığını kaydederek duruma adeta isyan etti.

Hakkâri’nin farklı mahallerinde vatandaşların duyarsızlığı ve belediyenin ilgisizliği sonucu, akşam atılan çöpler olduğu bırakılırken, mahalleler adeta çöplüğe döndü.

Kentin neredeyse her köşesinde göze çarpan çöp ve enkazlar Ramazan ayında bile toplanmıyor. Meydana gelen görüntü kirliliği ve etrafa saçılan pis kokular yüzünden dışarı adım atamayan vatandaşlar ise belediyeye öfkeli.

Hakkâri Belediyesinin ilgisizliğinden yakınan vatandaşlar, çarşı merkezine çok yakın olan Gazi Mahallesi başta olmak üzere kentin hemen hemen bütün mahallelerinde aynı durumun yaşandığına dikkat çekerek, çöplerin bir an önce temizlenmesini istedi.

Yaz mevsimiyle beraber ısınan havaların çöpleri daha tehlikeli kıldığını ifade eden çoğu vatandaş ise durumun sağlıklarını etkilediğini ve hastalıklara sebep olabileceğini belirttiler.

Belediye tarafından toplanmayan çöplerin çok aşikâr bir şekilde göz önünde bulunduğu Gazi Mahallesi Kırk Konutlar Semti Hacı İbrahim Şen Taziye evi ve Camii aşağısında ikamet eden vatandaşlar “Belediye buraları yapsın çevreye de baksın.

Çevre pislik içerisinde ama kimse bakmıyor. Belediye dâhil kimse buraya gelmiyor. İnsanlar çöpü döküp kaçıyor. Belediyenin ilgilenmesini ve buralara sahip çıkmasını istiyoruz. Biz burada pis kokular içerisinde kaldık. Sağlığımızdan endişe ediyoruz.

Ramazan ayında olmanıza rağmen çöpler toplanmıyor. Çöplerden dolayı dışarı çıkamıyoruz. Çocuklarımız gündüz saatlerinde dışarda oyun oynuyor. Fakat etrafa rastgele atılan ve toplanmayan çöplerden mikrop kapmalarından korkuyoruz.

Özelikle havaların ısınması ile çevreye atılan çöpler kötü koku oluşturmasının yanında bir sürü bulaşıcı hastalıklara da adeta davetiye çıkarıyor.

Hakkâri genelinde başlatılan fakat bir türlü bitmeyen alt yapı çalışmalarında eklenince, mahalleliler olarak toz, toprak, çamur yetmiyormuş gibi birde toplanmayan ve etrafa kötü kokular saçıp sağlığımızı tehdit eden çöplere mazur kalıyoruz. Yetkili kurumdan durumun biran önce çözülmesini istiyoruz” şeklinde konuştular.

normal-001.jpgnromal-2.jpg

 

Bu haber toplam 1097 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim