• Hakkari16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Trump ve Erdoğan'dan ortak açıklama
16 Mayıs 2017 Salı 23:13

Trump ve Erdoğan'dan ortak açıklama

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump, ilk yüz yüze görüşmelerini gerçekleştirdi. İki lider ortak basın toplantısı düzenledi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump, ilk yüz yüze görüşmelerini gerçekleştirdi. İki liderin ortak basın toplantısında işbirliği vurgusu dikkat çekerken, Erdoğan’dan YPG çıkışı geldi.

TRUMP: SİLAH SİPARİŞİ İÇİN ÇALIŞACAĞIZ

Söze “Türkiye ve ABD on yıllardır müttefiklik ilişkisi içerisinde” diye başlayan Trump, Türkiye’nin son dönemde hedef olduğu saldırılara dikkat çekerek, “Türkiye’ye IŞİD, PKK gibi terör örgütleriyle mücadelelerinde destek veriyoruz” dedi. Trump, Suriye konusunda “Türkiye’nin liderliğinden de mutluyuz. Türkiye’nin çabalarını memnuniyetle karşılıyoruz” diye konuştu. Trump, “Türkiye’nin istediği silah siparişleri için çalışacağız”dedi.

trump-erdogan-2.jpg

ERDOĞAN: GÜÇLÜ İLİŞKİLER ÖNEMLİ

Erdoğan ise “Köklü geçmişe dayanan Türkiye-ABD ilişkilerinin mevcut durumunu ele aldık. Aramızdaki ilişkileri güçlü tutmamız, küresel barış için de önemlidir. Bölgemizin içinden geçtiği çalkantılı dönemde, iki ülkenin göstereceği ilişki her zamankinden daha önem kazanmıştır” diye konuştu.

ERDOĞAN: İŞBİRLİĞİ ARTACAK

İki ülkenin diyaloğu artıracağını söyleyen Erdoğan, “Bu ziyaretimiz tarihi bir dönüm noktası teşkil edeceğine inanıyorum. Bu görüşmelerin büyük kazanımlar elde edeceğine inanıyorum” dedi. Erdoğan, ekonomi, enerji ve savunmada işbirliğinin artacağını belirtti.

‘PYD-YPG MUTABAKATA UYGUN DEĞİL’

Erdoğan, açıklamasının ikinci bölümünde terörle mücadele vurgusu yaparak, “DEAŞ başta olmak üzere bölgemizdeki tüm terör örgütlerine karşı koymalıyız. Bölgemizin geleceğinde teröre yer yoktur. Özellikle YPG-PYD terör örgütlerinin muhatap alınması mutabakata uygun değildir. Aynı şekilde terör örgütlerinin faaliyetlerini bahane ederek bölgenin etnik yapısını değiştirmeye çalışanlara da müsaade etmemeliyiz” dedi.

SIRADA ÇALIŞMA YEMEĞİ VAR

İki liderin bu görüşme ve basın toplantısının ardından heyetlerle birlikte bir çalışma yemeği yemesi planlanıyor. ABD ile Türkiye arasındaki ‘müzakerelerin’ bu yemekte de sürmesi bekleniyor.

Bu haber toplam 919 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim