• Hakkari8 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Türkiye'den son dakika PYD açıklaması!
30 Kasım 2017 Perşembe 16:51

Türkiye'den son dakika PYD açıklaması!

Dışişleri Bakanlığı, Rusya'nın Soçi kentinde düzenlenecek Suriye Halkları Kongresi'nde terör örgütü PYD'nin yer almayacağını açıkladı.

Dışişleri Bakanlığı kaynakları, "ABD yönetiminin ahenkli olarak davranmadığı bir gerçektir. Önceki yönetim döneminde de taahhütler verilmiş ve teknik düzeyde gerçekleştirilmemişti. Geçici iş birliği ne demek? Bu soruya verilen yanıt bizi tatmin etmekten çok uzak. Bizim için 1 saatlik işbirliği bile son derece zararlıdır" 

"Silahlar konusunda bilgi paylaşımı oluyor ancak bunun çok daha net bir paylaşım olması gerekir. Mesele, bu silah yardımının bize tehdit olarak geri dönmesidir. Bu geçici ortaklığın ne zaman biteceği konusunda bize söylenen net bir tarih yok"

"ABD, bölgeye giden tırların sınırlı bir kısmının PYD/YPG’ye gittiğini, önemli bir kısmının ise orada bulunan ABD birliklerinin ihtiyacı için gittiğini söylüyor" 

"Ulusal Diyalog Konferansı’nın tarihi noktasında Rus basını Şubat dedi ancak resmi ağızlardan bize yansıyan kongrenin tarihinin henüz kararlaştırılmadığıdır"  İHA

Bu haber toplam 919 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim