• Hakkari7 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Turkkan, Hakkari’nin sorunlarını ele aldı
18 Kasım 2020 Çarşamba 14:41

Turkkan, Hakkari’nin sorunlarını ele aldı

İyi Parti Hakkari’nin içinde bulunduğu sorun ve sıkıntıları Türkiye Büyük Millet Meclisinde gündeme getirdi.

 İyi Parti Grup Başkan Vekili Lütfü Türkkan TBMM’deki konuşmasında, Türkiye’nin kanayan bir yarası var, işsizlik, işsizlik problemi Hakkâri’de de en temel sorunlardan bir tanesi, Yalnızca temeli atılan bir tek organize sanayi bölgesine sahip Hakkâri’de bir tek fabrika bulunmamaktadır dedi.

Türkkan,"Hakkâri nüfusunun %20’ si koruculukla iştigal ediyor. Terörle mücadelede güvenlik güçlerimizle birlikte canla başla mücadele eden sınır dışı bütün operasyonlara katılan korucularımız maaşlarının arttırılması ve haklarının düzeltilmelerini istemektedirler.

Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinden İran’a doğru açılan Esendere sınır kapısı ve Çukurca ilçesinden Irak’a açılan üzümlü gümrük kapısı burada yaşayan insanlarımız için çok büyük önem arz etmektedir.

Her iki sınır kapısı da Korona ( Covid – 19) sebebiyle tamamen kapatılmıştır. Buda bölgedeki insanımızı özellikle ticari açıdan çok olumsuz etkilemektedir. Hakkâri bu sınır kapılarının ticarete açılmasını böylece orada özellikle hiçbir geliri olmayan insanlara aynı zamanda bir ekmek kapısı açılmasını beklemektedir.

Hakkâri’deki hastanelerde yeterli doktor bulunmamaktadır. Hastaların çoğu bu yüzden Van’a sevk edilmektedir.

Sağlık konusunda sıkıntılı günler yaşadığımız bu dönemde şehirdeki doktor eksikliği ve hastaların şehir dışına gönderilmesi özellikle ağır hastalar için olumsuz bir durum yaratmaktadır.

Hakkari’nin sıkıntılarının hükümet tarafından dikkate alınacağına umut ediyorum yüce parlamentoyu saygıyla selamlıyorum” dedi. 

Bu haber toplam 2036 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim