• Hakkari12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Vali Akbıyık 6 Yaşındaki Cevahir Mukaddes Akar İçin seferber Oldu
12 Ocak 2020 Pazar 15:54

Vali Akbıyık 6 Yaşındaki Cevahir Mukaddes Akar İçin seferber Oldu

Hakkari Valisi/Belediye Başkan vekili İdris Akbıyık yaşam mücadelesi veren 6 yaşındaki Cevahir Mukaddes Akar için uçak ambulansla başka ile nakledilmesi için seferber oldu.

HABER: SERDAR SEVİ-HALKIN SESİ GAZETESİ

Yaklaşık üç ay önce Hakkari’de yediği hamurlu bir yemeğin kırıntısının boğazına takılması sonucu bitkisel hayata giren Cevahir Mukaddes Akar’ın daha iyi bir tedavi için Vali/Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık uçak ambulans temini için seferber oldu. Üç aydır Van Bölge Araştırma Hastanesi Çocuk Yoğun Bakım ünitesinde tedavi gören minik Cevahir Mukaddes Akar tedaviye yanıt vermeyecek duruma geldi.

Hakkari Valisi İdris  Akbıyık, Hakkari İl Sağlık Müdürü Hamdullah Kara ve Van İl Sağlık Müdürü üçlü görüşmeleri neticesinde uçak ambulansla minik Cevahir Mukaddes Akar daha donanımlı bir hastanede tedavi edilecek.

Kızının bir ihmal sonucu bitkisel hayata girdiğini ve tedaviye artık yanıt vermediğini belirten baba Recep Akar Hakkari Valisi İdris Akbıyık’a teşekkür etti.

Recep Akar: ‘’ Kızım yaklaşık üç ay önce  ihmal sonucu bitkisel hayat girmiş durumdadır. Artık tedaviye yanıt vermiyor. Ben gereken yasal işlemleri başlattım, söz konusu ihmalin yetkilileri hakkında dava açtım. Tek istediğim şey kızımın sağlığına kavuşması ve başka çocukların bu tür ihmaller sonucunda hayatlarının kararmamasıdır. Yasal olarak başta CİMER olmak üzere bir çok şikayette bulundum.

Başta sayın Valimiz İdris Akbıyık olmak üzere Hakkari ve Van il sağlık müdürlerine teşekkür ediyorum. Çok yakından ilgilendiler. Kızımın uçak ambulansla daha donanımlı bir hastaneye götürülmesi için üstün çaba harcadılar. Onlara çok teşekkür ediyorum.

Ayrıca bu gün bizi arayıp geçmiş olsun dileklerinde bulunan Ak Parti genel Başkan yardımcısı Levent Uslu’unun danışmanına ve Hakkari Şehit Sendikası başkanı Şirin Adıyaman ve Mecit Dilce’ye  da çok teşekkür ediyorum. ‘’ ifadelerini kullandı.

3-132.jpg1-141.jpg2-155.jpg

Bu haber toplam 4513 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim