• Hakkari20 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Vali Akbıyık: Hakkari  kar sevincini yaşıyor
29 Ocak 2023 Pazar 18:19

Vali Akbıyık: Hakkari kar sevincini yaşıyor

Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, camilerde yapılan duaların kabul olduğunu söyleyerek, “Hakkâri kış turizmine ve kar festivaline hazır" dedi.

Hakkari'de kar sevinci yaşayan vatandaşlar sisli havaya rağmen sabah saatlerinde kent merkezinden 12 kilometre mesafede bulunan 2 bin 800 rakımlı Merga Bütan Kayak Merkezine akın ettiler. Havanın sisli olmasından dolayı görüş mesafesinin yer yer 5 metreye düşmesi üzerine vatandaşlar kayak yerine kızak kaymayı tercih ettiler. Çocuklarını da yanlarına alan aileler düşe kalka kızak kaymanın sevincini yaşadılar. Bazı vatandaşlar ise kısa mesafede kayak kaymayı tercih etti.

Vatandaşların kar sevincine ortak olan Vali Akbıyık ise, sisli havada pist alanında incelemelerde bulunarak, vatandaşlarla sohbet etti. Kayak Merkezinde  Basın ekibine açıklamada bulunan Vali Akbıyık," Geçen yıllara oranla bu yıl kar yaklaşık bir bir buçuk ay geç geldi.

Yaz aylarında ciddi kuraklığa neden olacaktı. Camilerimizde bile artık dualar ediyorduk kar gelsin diye ülkemizin her yerindeki gibi. Kar geldi mutluyuz sevinçliyiz. Kayak merkezimizi de geçen hafta hizmete açmıştık. gelen kar 40 santimetreyi buldu.

Hakkari ve Hakkarili kayak severler kız turizmine kayağa kara kavuştular. Bu yıl pistini 9 bin metreye çıkarttık. Yürüme bandımızı yaptık. Hakkâri kış turizmine kar festivaline hazır" dedi.

 Tarihten ilk defa Hakkari'ye kar yağışının geç başladığını belirten vatandaşlar ise, karın yağması ile birlikte çocukları ile birlikte kayak merkezine geldiklerini ifade ettiler. 2-20230129182249.jpg3-996.jpg1-20230129182249.jpg

Bu haber toplam 783 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim