• Hakkari14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Vali Akbıyık, Hakkari’de spora ciddi yatırım yapılıyor
30 Temmuz 2020 Perşembe 14:23

Vali Akbıyık, Hakkari’de spora ciddi yatırım yapılıyor

Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, bin kişilik şehir stadyumunun tribünlerinin temelini atarak, “Hakkari’de spora ciddi yatırım yapılıyor” dedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spot Toto Teşkilat Başkanlığının Hakkâri Gençlik Ve Spor İl Müdürlüğü ile imzaladığı protokol kapsamında Hakkâri/Merkez Merzan stadında 1000 kişilik tribün yapımın temel atma törenini düzenlendi.

Törene, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuri Öztürk, Vali Yardımcıları Aziz Gölbaşı,  Mustafa Emre Kılıç, Tefik Kumbasar, Emniyet Müdür Yardımcısı Dr. Savaş Şimşek, Gençlik ve Spor İl Müdürü Emin Yıldırım ve spor kulüpleri temsilcileri katıldı.

Vali Akbıyık, Hakkari Valiliği ve İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği’nin katkılarıyla 14 amatör spor kulübüne 70 bin liralık yardım çekini  Futbol İl Temsilcisi Şahin Arslan’a teslim etti. Arslan ise Vali Akbıyık’a spor kulüpleri adına teşekkür etti.   

Program kurban kesimi ve İl Müftüsü Faruk Gürbüz’ün dua okunmasının ardından Vali Akbıyık, yapılan hizmetlerle ilgili basın mensuplarına açıklamada bulundu.

Hakkari’de yeni bir hizmete yeni bir yatırıma başladıklarını ifade eden Vali Akbıyık, işte bugünde 1000 kişilik türbinlerimizi yapıyoruz dedi.

Vali Akbıyık,” 11 spor kulübümüze de soyunma odaları ihtiyaçlarını görecek yerler yapıyoruz. Hakkari’de spora ciddi yatırım yapılıyor. Hakkari gençleri çocukları gerçekten Ulasal ve uluslar arası müsabakalarda çok ciddi sonuçlar alıyor. Bu çerçevede de kayak sporu ile ilgili, futbol, voleybol, basketbol her alanda birçok hizmet yapıyoruz.

Gençlik Spor Bakanımızın destekleriyle geçtiğimiz aylarda spor toto genel müdürlüğü ile bir protokol imzaladık.  Hakkari valiliği yine tüm belediyelerimiz, beldeler ve Hakkari belediyesi olarak. Bunun sonucunda da 41 milyonluk 5 bin liralık Hakkari merkez ve ilçelerinde beldelerinde tribünler, futbol sahasına kadar, yüzle havuzuna kadar, spor salonuna kadar tesislerin yapımına başladık.

Burada başta sayın Cumhurbaşkanımıza, gençlik ve spor bakanımıza, spor toto genel müdürümüze bizi her zaman destekleyen içişleri bakanımıza Hakkari halkı adına teşekkür ediyoruz.  Hakkari’de otellerimiz yapılıyor, hastane, okul altyapı ve üst yapı yapılıyor ve Hakkari adete şantiyeye dönmüş durumda.  İnşallah bu hizmetler ve yatırımlar artarak devam edecek” dedi.

-Müdür Yıldırım türbin 2 kattan oluşuyor

Gençlik Spor İl Müdürü Emin Yıldırım ise, burada yapılan Tribün 2 kattan oluşmaktadır. 1. Katta 3 idari personel odası, 1 protokol odası, ev sahibi, misafir takım ve hakem odası bulunmaktadır dedi.

Yıldırım,”2. Katta ise 11 Futbol kulübümüzün Antrenmanlarda kullanabilecekleri Soyunma ve dinlenme odaları mevcut. Kale arkasında oluşturacağımız alanda ve yapacağımız çevre düzenlenmesi ile hem puanlı atletizm hem de Ata sporumuz olan Okçuluk branşlarının daha aktif olmasına olanak sağlayacağız” dedi. Temel atma töreni  Vali ve beraberindeki sahayı dolaşması ve verilen ikramla sona erdi. 

32-015.jpg31-005.jpg32-018.jpg

 

Bu haber toplam 883 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim