• Hakkari16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Vali Akbıyık' tan gazeteciler günü mesajı
10 Ocak 2021 Pazar 14:11

Vali Akbıyık' tan gazeteciler günü mesajı

Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, 10 Aralık Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Vali Akbıyık mesajında, "Ssyal ve ekonomik haklar sağlayan 212 sayılı yasanın 10 Ocak 1961 yılında kabul edilmesiyle birlikte, Ülkemizde her yıl 10 Ocak tarihi “Çalışan Gazeteciler Günü” olarak kutlanmaktadır. 

Demokrasinin temel taşlarından olan basın, düşünce, anlatım ve haber alma özgürlüğünün en etkili aracıdır. Bu anlamda kurumlarla bireyler arasında veri akışını sağlayarak demokrasinin korunması için önemli bir görev üstlenmektedir.

Gazetecilik, büyük fedakârlıklar isteyen ve zor şartlarda yapılan önemli bir meslektir. Toplumsal kalkınma ve gelişmenin sağlanmasında tarafsız, özgür, ilkeli ve basın ahlak kurallarına uyan bir medyanın önemi büyüktür. İletişim ve buna bağlı olarak etkileşim sürecinin belirleyici olduğu günümüzde gazetecilik mesleği, insanlara haber ve bilgi akışı sağlama noktasında çok yönlü bir misyon içermektedir.

Bu önemli misyonu yerine getirmek için mesai mefhumu gözetmeksizin görevlerini yerine getiren gazetecilerimiz aynı zamanda halkımızın düşüncelerini ve beklentilerini de yansıtarak oldukça önemli bir kamu hizmetini yerine getirmektedir.

sağlıklı, mutlu ve başarılı bir yıl geçirmelerini temenni ediyorum.

Bu haber toplam 1791 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim