• Hakkari16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Vali Akbıyık'tan "Mevlana Haftası" mesajı
06 Aralık 2022 Salı 17:47

Vali Akbıyık'tan "Mevlana Haftası" mesajı

Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, Mevlana Haftası, münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Vali Akbıyık, İnsanlığa birçok alanda yeni ufuklar açan Türk-İslam medeniyetinin yetiştirdiği en önemli şahsiyetlerden büyük mutasavvıf Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin vuslat yıl dönümü “07-17 Aralık Mevlana Haftası” olarak anılmaktadır dedi.

Akbıyık mesajında;" Hem hayatı hem eserleri hem de asırlar ötesine geçen öğretileriyle gönül dünyamızı aydınlatan Mevlâna Celaleddin-i Rumi; dil, din ve ırk ayrımı yapmadan, gönüllerimize birlik, beraberlik, sevgi ve hoşgörü tohumları ekmekte, barış içerisinde yaşanılabilir bir dünyanın mümkün olduğunu dizeleri ve sözleriyle ifade etmektedir.

Türk-İslam Medeniyetinin yetiştirdiği en önemli şahsiyetlerin başında gelen Hz. Mevlâna, karşılıksız sevgisi, derin merhameti ve müstesna düşünceleriyle sadece İslâm alemini değil, diğer dinlere mensup insanları da kendine hayran bırakmıştır.

Yüreklerimize birlik ve sevgi tohumlarını ekerek "Ne olursan ol yine gel" söylemiyle insanlığa seslenen Hz. Mevlâna, bu düsturuyla bugün hala gönüllerimizi fethederken insanlığı ayrımcılıktan, dostluk ve hoşgörüye davet etmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle; sevginin, barışın, kardeşliğin ve hoşgörünün sembolü olan, bu toprakların yetiştirdiği ender şair, düşünce adamı ve mutasavvıflardan Hz. Mevlâna'yı sevgi ve rahmetle anıyorum. Mevlâna'nın 749. vuslat yıl dönümünün millet olarak birlik, beraberlik, kardeşlik ve dünya barışının tesisine vesile olmasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı. HALKIN SESİ

Bu haber toplam 514 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim