• Hakkari3 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Vali Akbıyık'tan Nevruz bayramı mesajı
20 Mart 2023 Pazartesi 16:07

Vali Akbıyık'tan Nevruz bayramı mesajı

Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık'tan 21 Mart Nevruz Bayramı Mesajı...

Kış mevsiminin sona erip, doğanın yeniden canlandığı baharın başlangıcını müjdeleyen ve aynı zamanda yeniden dirilişin, bolluğun ve bereketin sembolü olan Nevruz ‘Bahar bayramı’ toplumumuzda gelenek halini alan önemli kültürel öğelerimizden ve günlerimizden birisidir.

“Yeni Gün” anlamına gelen ve insanın doğa ile bütünleşmesini en güzel biçimde simgeleyen, binlerce yıldır Orta Asya, Kafkaslar, Anadolu, Balkanlar ve Ortadoğu’da ortak kültürümüzün ayrılmaz bir öğesi olarak günümüze kadar ulaşan ve geçmişten bu yana bahar bayramı olarak kutlanan Nevruz, kardeş ülke ve topluluklarla aramızdaki tarihsel ve kültürel bağların seçkin bir örneğini oluşturmaktadır.

Türk milletinin sahip olduğu ve nesilden nesile aktararak günümüze kadar yaşattığı önemli kültür değerlerinden biri olan Nevruz Bayramı; içerdiği güçlü anlamlarla yeni bir uyanışa, barışa, dostluğa ve kardeşliğe verilen önemin en güzel sembollerinden olmuştur.

Farklı dil, inanç ve etnik kökene mensup vatandaşlarımızın, bir arada, huzur içinde yaşadığı, farklı geleneklerin eşsiz bir kültür mozaiği oluşturduğu ülkemizde; halkımız, yakılan her Nevruz ateşinin etrafında ele ele gönül gönüle kenetlenerek, ortak duygular içinde buluşarak barış kültürünün yeşermesine katkıda bulunmakta, sevgi, saygı ve hoşgörü çerçevesinde birlik ve beraberliğini her geçen gün daha da arttırmaktadır.

Bu duygu ve düşünceler içinde, Nevruz Bayramı'nın kardeşliğimizi, birliğimizi ve beraberliğimizi daha da güçlendirmesini temenni eder, bütün vatandaşlarımızın Nevruz Bayramı'nı kutlarım.

Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık

Bu haber toplam 624 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim