• Hakkari12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Vali Toprak’tan yaralı askere cep telefonu
18 Ekim 2017 Çarşamba 12:50

Vali Toprak’tan yaralı askere cep telefonu

Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Çukurca ilçesi kırsalında teröristlerin güdümlü füze saldırısı sonucu yaralanan askeri hastanede ziyaret ederek cep telefonu hediye etti.

Çukurca 2. Hudut Tugay Komutanlığında görevli İstikam Uzman Çavuş Ali Karakoç, Gerki Tepe bölgesinde yol yapım çalışması yapan iş makinesine yönelik bölücü terör örgütü mensuplarınca düzenlenen güdümlü füze saldırısında yaralanmıştı.

Kayseri doğumlu olup Yozgat’ta ikamet eden İstikam Uzman Çavuş Ali Karakoç, saldırı esnasında cep telefonu hasar gördüğünü söylemesi üzerine Vali Toprak hastanede kendisini ziyaret ederek telefon hediye etti.

Burada konuşan Vali Toprak, Türk Silahlı Kuvvetlerinin memleketin selameti için büyük bir mücadele yürüttüğünü söyledi. Vali Toprak, “Terörle mücadelemizi silahla çatışarak yerine getirirken, diğer taraftan ise sınır güvenliğimizi sağlamak üzere oralarda üs bölgeleri kurarak askerlerimizi yaz kış orada kalıcı hale getiriyoruz. Buraların yapılması içinde yol, su ve elektrik götürülmesi gerekiyor.

Bütün kurumlarımız da beraber hareket ederek bu görevlerini yerine getiriyor. Bu arada Mehmetçiğimiz de boş durmuyor, gerek kendi araçları ile gerek bizim teslim ettiğimiz araçlarla bu çalışmalara katkı sağlıyorlar. İşte Ali kardeşimiz de Çukurca ilçesi Gerki Tepe yol yapımı esnasında yine teröristler tarafından kalleşçe bir güdümlü füze saldırısına uğradı.

Fakat bizim aracımız zırhlı olduğu için çok şükür kardeşimiz küçük yaralarla yaralandı. Fakat ilk kendisini ziyaret ettiğimde, telefonunu kurtaramadığını ve hasar gördüğünü söylemişti. Bizde ona memleketimize göstermiş olduğu fedakarlık, hizmet, cansiperane, bölgede canını hiçe sayarak yapmış olduğu bu hizmetten dolayı hasar gören telefonunun yerine kendisine bir telefon hediye ettik. Bu telefon kendisine bir Hakkari hatırası ve bizi hatırlamak amacıyla teslim ettik” dedi.

İstikam Uzman Çavuş Ali Karakoç, kendisine cep telefonu hediye eden Vali Toprak’a teşekkür ederek, ailesinin selamlarını iletti. İHA

Bu haber toplam 620 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim