• Hakkari19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Van’da ‘Belvan Kart’ uygulaması başlıyor
14 Kasım 2017 Salı 13:42

Van’da ‘Belvan Kart’ uygulaması başlıyor

Van Büyükşehir Belediyesine ait otobüsler ile özel halk otobüslerinde 18 Kasım’dan itibaren elektronik bilet ‘Belvan Kart’ dönemi başlıyor.

Parkomat sistemi, toplu ulaşım araçları için yeni depolanma alanları, yeni kavşak ve durak noktalarıyla kent ulaşımında yenilikler gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesinin Van’a son armağanı ise elektronik bilet ‘Belvan Kart’ oldu.

Belvan Kart, il genelinde 18 Kasım’dan itibaren Büyükşehir Belediyesine ait otobüslerde ve özel halk otobüslerinde kullanılmaya başlanacak. Büyükşehir Belediyesince altyapı çalışmaları tamamlanan Belvan Kart’a vatandaşın rahatlıkla ulaşması konusunda da yaklaşık 60’a yakın satış ve dolum noktası oluşturuldu.

Ulaşımda avantajlı dönem

Araç içinde para alışverişini sonlandırarak vatandaşlara ve şoförlere büyük kolaylık sunacak elektronik bilet sistemi, zamandan ve iş gücünden de kazanç sağlayacak. Kağıt bilet yapımı için harcanan kağıt ve para israfının da önüne geçecek akıllı biletlerin dolumu ise Van genelindeki birçok noktadan yapılabilecek.

Günlük ve aylık yolcu sayısının veri tabanına işlenmesi ile kentin farklı noktalarındaki ulaşım yükü ve ihtiyaçlar belirlenerek çözüm üretilmesine katkı sunacak.

Belvan Kart’ın dolum ve satış merkezleri ile ilgili detaylı bilgiye ise www.van.bel.tr adresinden ulaşılabileceği bildirildi. İHA

Bu haber toplam 896 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim