• Hakkari16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Vatandaştan İş Makinesi Yetersizliği Tepkisi
28 Eylül 2017 Perşembe 12:41

Vatandaştan İş Makinesi Yetersizliği Tepkisi

Hakkari!de yer altı ve yol yapım çalışmaları devam ederken, vatandaşlar iş makinelerinin azlığı nedeniyle duruma tepki gösterdi.

Hakkari Halkın Sesi Gazetesi: Çetin Alpsar-

Hakkari kent merkezinde belediye tarafından “2017 Yılı Dönüşüm Programı” kapsamında  ilkbahar mevsimi ile beraber başlatılan yer altı ve yol yapım çalışmaları Sonbahar mevsiminin ilk ayı olan Eylülün son haftasını yaşadığımız bu günlerde son hızıyla devam ederken, kentteki bir çok vatandaş iş çalışmalarda kullanılan iş makilerinin yeterli sayıda olmadığını iddia ederek, duruma tepki gösterdi.

Mahallelerin yanı sıra özellikle kent merkezinin en işlek caddesi olan Bulvar Caddesinde devam eden çalışmalardan dolayı hem yaya hem de araç trafiğinde çoğu yerde yoğunluk oluşup,trafik adeta içinden çıkılmaz bir hal alırken, devam eden çalışmaları cep telefonu kameralarıyla çeken vatandaşlar,  daha sonra sosyal paylaşım sitelerinde paylaşarak, tepkilerini dile getirdiler.

Tepkilere yol açan çalışmaların aralıksız devam etiği kent merkezinde, özellikle çarşı merkezinde bir şeridi tamamlanan caddenin, diğer şeridinde ise iş makineleri yürütülen çalışmalar hız kesmeden yürütülürken, hem araç hem yaya trafiğinde yaşanan aksamalarda, çoğu zaman özellikle sürücüler arasıda sinirlerin gerilmesine sebep oluyor.

Sonbahar mevsiminin ilk aynının geride bırakılacağı bu günlerde, vatandaş iş makinelerinin yetersiz olduğunu ve çalışmaların bu yıl bitirilemeyeceğini idda ederken, bölgede yaşanan çetin kış şartlarına ve bununla beraber ulaşım ve çevre düzeni bakımından çektiği sıkıntıları sosyal paylaşım alanlarında dile getirerek, tepki gösterdi.  

Hala bir çok mahallede yola kazmanın bile vurulmadığı düşünüldüğünde, olası bir erken kış ve kar yağışı sonrası çalışmaların yarıda kalabileceği ve bu durumun ulaşım başta olmak üzere kent insanına bir çok konuda sıkıntı çıkarabileceği belirtildi. 

detay-.jpgmanset.jpg

Bu haber toplam 850 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim