• Hakkari20 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
VEDAŞ’IN İFTAR YEMEĞİNE PROTOKOL TAM KADRO KATILDI
08 Haziran 2017 Perşembe 13:40

VEDAŞ’IN İFTAR YEMEĞİNE PROTOKOL TAM KADRO KATILDI

Hakkari Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş (VEDAŞ) tarafından düzenlenen iftar yemeğine protokol üyeleri, il ve ilçelerden gelen Vedaş çalışanları olmak üzere yaklaşık 500 kişi katıldı.

Hakkari VEDAŞ İl Müdürlüğü tarafından kent merkezinden 7 kilometre mesafede bulunan Depin dinlenme tesislerinde verdiği iftar yemeğine Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, eşi Dr. Funda Toprak,  Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Emre Tayanç,  

Yüksekova 3. Piyade Tümen Komutanı Tuğgeneral Metin Tokel, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz,  Cumhuriyet Başsavcısı  Altuğ Kürşat Şahin,  Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ayhan Dal,İl Emniyet Müdürü S. Suvat Dilberoğlu, VEDAŞ Genel Müdürü Osman Akyol,

Vedaş Direktörü Ali Aydın, Bölge Müdürü Emrullah Okuducu, Vepsaş Bölge Müdürü Murat Taş, VEDAŞ Hakkari İl Müdürü İsmail Özdemir , VEPSAŞ il müdürü Mehmet Salih Eroğuzu ile il ve ilçelerden yaklaşık 500 Vedaş çalışanı katıldı.

İftardan sonra konuşan VEDAŞ Genel Müdürü Osman Akyol, yemeğe katılan Vali Toprak, başta olmak üzere tüm protokol üyelerine teşekkür etti. Akyol,”Burada sizlerle birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Vedaş şirketinin sofrasına katılarak bizlere çok büyük bir onur ve şeref verdiniz” dedi.

Vali Cüneyit Orhan Toprak ise, yemeğe katılan protokol üyeleri ve VEDAŞ Genel Müdürü Osman Akyol’a teşekkür ederek konuşmasına başladı.

Vali Toprak,”Vedaş müessesesinin fedakar çalışanları öncelikle Allah iftarınızı kabul etsin sizlere hayırlı ramazanlar diliyorum. Bu davetten olmaktan duyduğum mutluluğu öncelikle dile getirmek istiyorum.

İlimizin ilçeleri dahil olmak üzere en ücra köşelerinde gece gündüz demeden mesai gözetmeksizin çalışan hem de riskli bir alanda çalışan ve gecesini gündüzüne katan her türlü zorluğu göğüsleyerek vatandaşımızın rahat etmesi elektriğe kavuşması, karanlıkta kalmaması çaba sarf eden çok kıymetli arkadaşlarım.

Sizleri böyle topluca karşımda gördüğüm için çok mutluyum. Arasaydım hepinizi bir araya getiremezdim. Son bir yıllık çalışma dönemimizde bu fedakar cefakar gerçekten candan bir şekilde işinize inanarak çalıştığınıza şahit oldum. Eğer bunları görmeseydim bu ifadelere kullanmazdım eleştirilerimi koyardım ortaya.

Gerek en alttaki ve gerek en üstteki teknisyene ve müdürüne kadar, gerek vatandaşımızın mağdur olmaması manasında, arızaların giderilmesi manasında gerekse de bölgemizden kaynaklanan askeri üst bölgelerimizden karakollarımızdan en ücra köşelerindeki sağlık evlerimizden okullarımıza kadar elektrik hizmetinin çok zor alana kadar götürülmesinden ben son bir yıldır çok büyük çalışmalara imza atıldığına şahit oldum.

Askerimizin yeni yeni ulaştığı sınırın sıfır noktasındaki yerlere çok kısa süre içersinde maddi boyutun düşünmeden oradaki Mehmetçiklerimizin komutanlarımızın, korucularımızın elektrik götürüldü. Biliyorsunuz elektrik vaaz geçilmez bir ihtiyaçtır.

Bu elektriği bu kardeşlerimize götürerek orada hem ülke savunmamıza çok büyük katkı sağladılar. Hem de orada bulunan bu kahraman Mehmetçiklerimizi daha konforlu bir hayata kavuşturdular.  Ben bu vesile ile hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

-Vali Toprak abonelik ve resmi işlemler geç yapıldığı için Mehmetçik 20 gün karanlıkta kaldı

Bir konuya değinmeden geçmeyeceğini belirten Vali Toprak, Vali Cüneyit Orhan Toprak, Yüksekova ilçesindeki bir üst bölgemizdeki Ortaçı karakolu bu karakolu çok büyük zorluklarla tam dağın başına elektrik götürülmüş. Ancak aboneliği ve resmi işlemler geç yapıldığı için Mehmetçiklerimiz 20 gün boyunca karanlıkta kalmış.

Fakat oradaki subay astsubay Mehmetçiğimiz aboneliğimiz bağlanmadı diye yani bu zor şartlarda görev yapan her türlü tehlikeye açık sınır bölgesi mahrumiyet bölgesi rakımı 2 bin 500’ün üzerinde henüz resmi olarak abone bağlanmadı diye oradaki Mehmetçiğimiz 20 gün boyunca orada karanlıkta oturmuşlar.

Yani nasıl bir orduya nasıl bir insan yapısına yani Mehmetçiğe sahip çıktığımızı görebiliyor musunuz arkadaşlar. Bu kadar zorluklar ve fedakarlıklara rağmen oraya elektrik götürülüyor.  Abone işlemleri tamamlanmadı diye adamlar elektrik bağlanmadığı için karanlıkta oturuyorlar.

 Vedaş İl Müdürüne söyledim ya bağladılar yada bağlamak üzereler.  Yani netice itibarı ile şunu söylemek istiyorum valisinden en alt tabakasındaki memurumuz ve işçimize kadar devlet kademesi olarak söylüyorum. Herkesin amacı burada Hakkari ve Hakkari halkına hizmet etmektir.

 Herkesin üzerine hangi kademede görev düşüyorsa en iyi şekilde yerine getirmektir. Bende bu teşkilatın bu duyarlılığa sahip olduğunu düşünüyorum.  Her ne kadar özel bir şirket olsa da biz bunun 30-40 senesini biliyoruz.

Önce Tek idi sonra da Tedaş, Teyaş değişik isimler aldı. Özel bir şirket bünyesinde faaliyet gösterseniz de siz tamamen bir kamu hizmeti yapıyorsunuz. 

Çünkü direkmen yaptığınız hizmet vatandaşın refahını ilgilendiriyor. Bizim yaptığımız toplantılarda, sayın bakanlarımız geldiğinde yaptığımız toplantılarda en önemli konu başlıkları elektrikten başlıyor. Şemdinli Derecik ve Yüksekova’da sıkıntılar yaşandı.

Fakat son dönemlerdeki bu yoğun çalışmalar, yeni trafo merkezlerinin kurulması, hatların yenilenmesi yer altına alınması gibi hatta Şırnak hattının bağlanarak alternatif hale getirilmesi ile görüyorum ki bu şikayetler ciddi anlam da daha da azalmıştır. İnşallah bundan sonrada sizler kendi alanınızda bizler kendi alanımızda Mehmetçiğimiz ülke savunmasında bütün ülkemizin ve vatandaşlarınızın refahı için faydalı çalışmalar ortaya koyacağız” dedi.Feyzullah Taş/İHA

vedas-1-005.jpg

vedas-6.jpg

vedas-5.jpg

vedas-3-001.jpg

 

 

Bu haber toplam 1200 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim