• Hakkari21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yağmur, İstanbu'u ve köprüyü yakından görüp, memleketine döndü
27 Haziran 2017 Salı 12:52

Yağmur, İstanbu'u ve köprüyü yakından görüp, memleketine döndü

Yağmur, İstanbu'u ve köprüyü yakından görüp, memleketine döndü

HAKKARİ'nin Yüksekova ilçesinde yaşayan ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın daveti üzerine İstanbu'a giden Aydın Güder, 8 yaşındaki kızı Yağmur, eşi Hayat, kızları Pınar, Bahar ve Elanur memleketlerine döndü. Babasının kendisi için yaptığı 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve İstanbu'u yakından gördüğünü anlatan Yağmur, büyük mutulluk yaşadığını belirtirken, aile yetkililere teşekkür ederek İstanbul'da çok güzel 5 gün geçirdiklerini söyledi.

 

YÜKSEKOVA HALKİNSESİ GAZETESİ

Hakkari'nin  Yüksekova ilçesinde yaşayan uydu alıcısı ve çanak anten tamircisi Aydın Güder, bir süre önce İstanbul'u görmek isteyen, ancak imkanları yetmeyen kızı Yağmur için perde kornişi, şemsiye, led ışıklar ve ses sitemi kullanarak 2 metre 10 santimetre uzunluğunda ışıklı ve martı sesli 15 Temmuz Şehitler Köprüsü  maketini yaptı. Bu meket ve küçük Yağmur'un duyguları haber olunca İstanbul Büyükşehir Belediyesi baba, kızı ve ailesini İstanbul'a davet etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın davetlisi olarak 5 gün boyunca İstanbul'da kalan Yağmur ve ailesi, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü başta olmak üzere bir çok tarihi mekanı gezme imkanı buldu. 
 

Yağmur ve ailesi bugün de uçakla İstanbul'dan memleketleri Yüksekova'ya geldi. Yaklarının karşıladığı Güder ailesi ve Yağmur'un mutluluğu gözlerinden okunurken, aile çok güzel bir hafta giçirdiklerini anlattı.Havaalanında gazetecilere açıklamlarda bulunan baba Aydın Güder, kızının hayellerini gerçek olduğunu ve herkesin Ramazan Bayramını kutladığını belirterek şöyle konuştu: 

"İstanbul'u ve 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nü çok merak eden kızımı, maddi imkansızlıklardan dolayı İstanbul'a götüremiyordum. Yaptığım maket haber olunca bizi İstanbul'a davet ettiler. Maketini yaptığım köprüyü ve bir çok yeri yakından gördü. Büyük mutluluk yaşadık. Harkese teşekkür ediyoruz. İstanbul’un en güzel yerlerini gezdik. Yağmur, bize hayellerine kavuştuğunu ve büyük mutluluk yaşadıklarını anttı. Kızım belkide ömürü boyunca bu kadar güzel yerleri gezemezdi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’a ve diğer yetkililere teşekker ediyorum. Hem kızım, hem de biz unutamayacağımız günler yaşadık."

Çifte bayram yaşadığını anlatan 2. Sınıf öğrencisi Yağmur ise büyük mutluluk yaşadığını belirterek, "Hem köprüyu gezdim, hem de bayramı İstanbul'da kutladım. Tabi bu arada tarihi mekanları da gezdik. İstanbul'da gezdiğim yerleri mahalledeki ve sınıf arkadaşlarıma anlatacağım. Buradan Başkan Kadir Topbaş’a çok teşekkür ederim." dedi.(Yüksekova Halkın Sesi)

Bu haber toplam 716 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim