• Hakkari11 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yeni Köprü Trafik Kontrol Noktasında Çöp Rezaleti
15 Ağustos 2017 Salı 11:52

Yeni Köprü Trafik Kontrol Noktasında Çöp Rezaleti

Hakkari den yaklaşık 35 kilometre uzaklıkta bulunan Yeni Köprü Jandarma Trafik Kontrol Noktası çöplüğe döndü.

Hakkari Halkın Sesi Gazetesi: Çetin Alpsar-

Hakkari- Van ve Yüksekova ilçesi yollarının birleştiği noktada bulunan ve her gün üç yönlü yüzlerce araç kuyruğunun oluştuğu Yeni Köprü Jandarma Trafik Kontrol Noktası, duyarsız vatandaşlar tarafından adeta çöplüğe çevrilmiş durumda.

Doğal çevreyi bozduğu ve insan sağlığı kötü etkilediği bilinen çöpler, Şubat ayında Hakkari Belediyesinin başlattığı çalışma ile toplanmış ve Trafik Kontrol Noktası kötü görüntüden arındırılarak, çöplerden temizlenmişti.

Yapılan çalışmalar ile her gün yüzlerce araç kuyruğunun oluştuğu alanda, araçlarda beklemek zorunda kalan yolcuların yanı sıra, noktada bulunan ve güvenlikten sorumlu askerlerde, mikrop ve hastalık kaynayan çöp kokusuna maruz kalırken, etkili olan sıcak havalar ise tehlikenin boyutunu artıran diğer bir faktör.

Duyarsızlığın hat safhaya çıktığı alanda biriken çöpler insan sağlığının yanı sıra doğal yaşamada zarar verirken, oluşturduğu kötü görüntüyle de mide bulandırmaya devam ediyor.

Alanda oluşan çöp yığınlarına dikkat çeken sürücüler ise,noktanın zorunlu bekleme ve kimlik kontrol noktası olduğunu ifade ederek, “ Burada günün her saati yüzlerce araçlık kuyruklar oluşuyor.

Yaz mevsimi ve havaların sıcak olmasından dolayı çoğu zaman yolcular bekleme saatlerinde araçlardan inerek dışarıda sigara molası verip yanlarına aldıkları atıştırmalık bisküvi, su, meyve gibi ürünleri tüketerek, bir anlamda bekleme süresinin geçmesini bekliyorlar. Hakkari Belediyesi tarafından bir süre önce burada temizlik çalışması başlatıldı,

fakat ne yazık ki yeterli olmadı. Oluşan kirlilik ve etrafta biriken çöpler, sebep olduğu kötü kokunun yanı sıra göz zevkini de bozuyor. Yetkililer burada her gün oluşan yüzlerce araçlık konvoyu görürken, meydana gelen çevre kirliliğini de bir zahmet artık görüp ona göre önlem alsınlar.

Buraya geçici çöp konteynırları bırakılıp, çöplerin tek bir noktada toplanması sağlanabilir. Temiz havası ve yeşilliği ile memleketimizin daha fazla kirletilmemesi ve bu konuda yetkililerden gerekenin yapılmasını istiyoruz” şeklinde konuştular.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu haber toplam 845 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim