• Hakkari8 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yılkı Atları Doğaseverlerin İlgi Odağı Oldu
21 Haziran 2017 Çarşamba 14:23

Yılkı Atları Doğaseverlerin İlgi Odağı Oldu

Hakkari’de yazın köy işlerinde kullanılan, kışın ise beslenme maliyetini azaltmak için doğaya salınan yılkı atları, doğa severlerin yanı sıra amatör fotoğrafçıların ilgi odağı oluyor.

Halkın Sesi Gazetesi: Çetin Alpsar-

Hakkari’nin kırsal kesimlerinde yazın köy işleri başta olmak üzere araçların gidemediği yüksek dağların aşıldığı  ve genellikle yük taşımada kullanılan, kışın ise kısıtlı olan imkanlardan ve yem bulma sıkıntısından dolayı doğaya salınan yılkı atları, 3 Bin 600 rakımlı yükseklikteki Berçelan Yaylasına görülürken doğaseverlerin yanı sıra amatör bir çok fotoğrafçını ilgi odağı oldu.

Dağcılık ve doğa sporları ile ilgilenen bir çok insanın ziyaret ettiği ve dört mevsimin bir arada yaşandığı dünyaca ünlü endemik bitkilerin hayat bulduğu Berçelan Yaylası, bu günlerde özel misafirlere konaklık ediyor. Kent merkezine bağlı bir çok köyde kışın doğaya bırakılan yılkı atları, bu günlerde serin havası ve uçsuz bucaksız yeşilliği ile insanı adeta büyüleyen Berçelan Yaylasının meralarında otlanırken görüldü.

Her yıl şenliklerin düzenlendiği ve binlerce doğa sever tarafından ziyaret edilen yaylanın bu günlerdeki konukları olan yılkı atları, sonu olmayan otlaklarda özgürlüğün tadını çıkarırken, amatör fotoğrafçı ve doğasever birçok kişinin de ilgi odağı oluyor.

Doğa ve fotoğraf tutkunları bir taraftan gezi amaçlı geldikleri yaylada temiz hava ve doğa ile baş başa kalmanın mutluğunu doyasıya yaşarken, diğer taraftan ise atları görüntüleyebilmek için kıyasıya yarışıp hünerlerini sergiliyorlar.

Doğa ile baş başa olmanın keyfini çıkaran ziyaretçiler, gördükleri manzaranın büyüleyici olduğunu ifade ederek, canlı hayatının bir bütün olarak daha anlamlı ve çok daha güzel olduğunu kaydetti. İHA

at-3.jpg

Bu haber toplam 1040 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim