• Hakkari9 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yüksekova Deresi Temizleniyor
25 Ağustos 2017 Cuma 16:59

Yüksekova Deresi Temizleniyor

HAKKARİ’nin Yüksekova ilçesi’nde şehir merkezi içinde geçen derenin temizlenmesi için belediye ekipleri tarafından çalışmalar başlatıldı.

Yüksekova  Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğünce dere yatağında biriken çöp, kum, mil birikintisi ile kuru dal ve otları temizlendiğini belireten Temizlik Müdürü Vekili M. Arif Öğmen , vatandaşları özellikle dere ve çay yataklarına çöp atmamaları konusunda uyardı.

Öğmen, “Yüksekova Belediye Başkanlığı İŞ-KUR tarafından sağlanan personellerin bir kısmını temizlik işleri müdürlüğü bünyesinde çalıştırılmak üzere belediye başkanlığımız uygun görülmüştür. Temizlik işleri müdürlüğüne takviye olarak sağlanan bu personeller ihtiyaç olunan diğer alanlarda bu çalışmalara devam edecektir.

Belediye başkanlığımız yatırım programlarında Yüksekova merkezden geçen derenin ıslah çalışması mevcut  olduğunu belirten Öğmen,  “Dere kenarında  ev ve iş yeri bulunan vatandaşların  çevre temizliği konusunda duyarlı olmalarını söyledi. Ancak her ne kadar biz temizlik işleri müdürlüğü olarak bu çalışmaları her gün yapsakda dere kenarları üzerinde bulunan iş yeri,  bina, ikamet eden vatandaşlarımız bize yardımcı olmayıp duyarlılık göstermezse yapmış olduğumuz temizlik ne kadar başarılı olsa da bir sonuca varamayız.

vatandaşlarımızdan ricamız dereler, çaylar, su akıntıları birer çöp sahası değil doğanın bir güzelliğidir. Gelin hep beraber bu doğa güzelliklerimizi el ele verip kirletmeyelim. Çöpleri dereye değil uygun bir yerde uygun bir saatte çöp torbalarına bırakarak şehrimizi her zaman temiz tutalım.” Dedi.(Yüksekova Halkın Sesi)

Bu haber toplam 889 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim