• Hakkari21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yüksekova’da el sanatları sergisi açıldı
02 Haziran 2017 Cuma 13:23

Yüksekova’da el sanatları sergisi açıldı

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde halk eğitim merkezi müdürlüğü bünyesinde el sanatları sergisi açıldı. Kadınların ilçe merkezi ve köylerde açılan farklı kurslarda ürettiği el emeği göz nuru el sanatı eserleri büyük ilgi gördü.

Yüksekova Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından her yıl açılan kurslarda eğitim gören genç kızların büyük bir özveri ile hazırladığı giyim, nakış, trikotaj, kilim dokuma ve değişik el sanatlarının bulunduğu sergi açıldı.

2 bin 300 kursiyerin 30 eğitmen gözetiminde gördüğü  kurslarda hem el becerilerini geliştiriyor hem de aile ekonomisine katkı sunuyorlar. 

Sergide kilimden el yapımı çoraba; yatak örtüsünden; desenli çantalara; namazlıktan süs eşyalarına  farklı eserler sergilendi. Sergide en dikkat çeken stant ise yöresel eserlerin sergilendiği; ekmek pişirilen Kadıköy köyünün çadırı oldu.

İlçeye bağlı Kadıköy (Kadyan) köyünden gelen Zümeyra Onat İsimli kadın; “El sanatları sergisi için burada toplandık. Kendi köyümüze ait olan ekmek pişirme; el yapımı çoraplar,kilim ve namazlıkları sergiliyoruz. Bu ürünler bizim el emeğimizin ürünleridir. Kendimiz yaptık. Yaptığımız el işi sanatlarına baya bir ilgi var” dedi.

Altınoluk (Elwer) köyünden gelen kursiyerlerden Zozan Çakmak ise; “El sanatları işlerini yapıyoruz.Salon takımı, havlu yatak örtüleri, süs eşyaları çanta yapıyoruz.İşimizi sevgi ve özveri ile yapıyoruz. Sergimiz çok güzeldi. Çok hoştu. Herkese çok teşekkür ederim. Tekrarını bekliyoruz. İnşallah hayırlı olur” diye konuştu.

Güllüce (Sekran) köyü kursiyerlerinden Eylem Korkmaz ise “sergimiz var şuanda. Sergide yaptığımız salon takımları mutfak takımları var. Seccade takımları ve masa örtüleri, çantalar var. Bir sene boyunca kendi emeğimizle yaptık bunları. Sergimize büyük bir ilgi vardı.  Kaymakam ve beraberindekiler sergimizi gezdi. Yaptığımız işlerden gurur duyuyoruz. Öğretmenimize teşekkür ediyoruz.

Cumhuriyet Mahallesi kursiyerlerinden Remziye Koca “ben Yüksekovalıyım. İki sendir bu kursa başladık. Öğretmenimiz sevim Macit bir çok konuda bize yardımcı oldu. Bugün sergimizin açılış oldu. Hocamıza bize verdiği emek nedeniyle teşekkür ederiz. İnşallah misafirlerimiz sergimizi beğenmişlerdir. Sergimizde yata örtüsü, salon takımız, namazlık, süs eşyaları, mutfak eşyaları var. Bu sene güzel geçti bizim için” şeklinde konuştu.

 Yüksekova kaymakamı ve belediye başkan vekili Mahmut Kaşıkçı, sivil toplum örgütü temsilcileri, kamu kurum müdürleri ve kursiyerlerin katılımı ile Selahaddin Eyyübi Kültür Merkezi’nde açılan sergi dört gün boyunca gezilebilecek. 2 bin 300 kişinin 26 branşta 134 kursta eğitim görürken; kadınların ve genç kızların ürettiği eserler satılıyor.

Serginin ardından kaymakam Kaşıkçı kursiyerlere sertifikalarını verdi.

ZEKİ DARA / HAKKARİ OBJEKTİF HABER
 

Bu haber toplam 1162 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim