• Hakkari12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yüksekova’da "Farkındalık İle Bağlan Hayata" projesi
13 Temmuz 2017 Perşembe 15:37

Yüksekova’da "Farkındalık İle Bağlan Hayata" projesi

Hakkari’nin Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yürütülen "Farkındalık İle Bağlan Hayata" projesinin bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Projeye ilişkin bilgilendirme toplantısı, Selahaddin Eyyubi Kültür Merkezi konferans salonunda yapıldı. Projeye ilişkin bilgiler veren Proje Koordinatörü Saime Mengeş, "Proje hedefinin madde bağımlısı gençlerin toplumda ötekileştirilmesinin önüne geçerek farkındalık oluşturduk. Onları tekrar hayata bağlamak için ofis kurup, projeyi tanıttık ve kurumları ziyaret ettik" dedi.

Madde bağımlısı 200 aileye ulaştığını ifade eden Mengeş, "3 meslek edinme kursu açtık. Atölyelerde sıhhi tesisat, karo fayans döşemeciliği ve oto motor tamirciliği eğitimi verildi. Kursiyerlerimizin Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika almaları için gerekli çalışmaları yaptık" diye konuştu.

Psikolog Gülşen Canan da, madde bağımlılığıyla ilgili sunum yaptı. Bağımlılığın biyopsikososyal bir sorun olduğunu kaydeden Canan, "İnsan yaşamını tehdit eden unsuları barındırması sebebiyle bağımlılığın iyi idrak edilmesi ve bununla verilecek en güzel mücadelenin sevdiklerimize sahip çıkmamız gerektiği, bağımlı olmayan bireyler, mutlu aileler ve mutlu toplumları oluşturacak" dedi. İHA

 

Bu haber toplam 674 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim