• Hakkari8 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yüksekova'da polenli ağaçların kesimi
08 Haziran 2017 Perşembe 13:46

Yüksekova'da polenli ağaçların kesimi

Yüksekova'da polenler nedeniyle vatandaşları rahatsız eden kavak ağaçları belediye ekipleri tarafından kesiliyor.

Halkın Sesi Gazetesi- Serdar Sevi

Yüksekova’da kamu kurum ve kuruluşlar ile vatandaşların bahçelerinde bulunan kavak ağaçları, yaydıkları polenler yüzünden kesiliyor. Yüksekova Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ile Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından ortaklaşa başlatılan çalışma Ahmed-i Hani Okulu bahçesinde bulunan polenli ağaçların kesimi ile başladı.

Yüksekova belediyesi, Park Ve Bahçeler Müdürlüğü, özellikle Mayıs ve Haziran aylarında salgılamış oldukları polen ve pamukçukların insan sağlığı açısından zararlı olduğu ve vatandaşların polenle ilgili yoğun şikâyetlerin dikkate alınması üzerine kavak ağaçları bir bir kesilmeye başlandı.

İlçenin mücavir alanlarında bulunan kavak ağaçlarının, ilkbaharda çiçek açma döneminde yaklaşık 10–12 Gün süresince çevreye bıraktığı kavak çiçeğinin (polen) sağlık sorunu olan insanları rahatsız ettiğini belirten Park ve Bahçeler Müdürü Azize Necla Macit Yılmaz, "Yüksekova’da aşırı şekilde dikilmiş olan kavak ağaçlarının görünüm ve gölgelik olarak hiçbir özelliği bulunmamaktadır. Bu Ağaçlar sonbahar aylarında yaprakların dökülmesiyle bahçelerde sadece kirlilik yapmaktadır. Yüksekova’da kamu kurum ve kuruluşlar ile vatandaşların bahçelerinde bulunan ve bahar aylarında yoğun şikayete konu olan ayrıca astım, amfizem ile alerjik rahatsızlıkları tetikleyen kavak ağaçlarının kesilmesine karar verildi” dedi.

Daha yeşil bir Yüksekova için bölgenin ekolojisine uygun fidan ve bahçe bitkisine özen gösterilmesi gerektiğini belirten Yılmaz, “Dünya Sağlık örgütü tarafından yaydıkları zararlı polen yüzünden dikilmesi yasaklanan kavak ağaçlarının kesimine başladık. Tüm vatandaşlarımızın bu konuda hassasiyet göstererek, belediye çalışanlarına yardımcı olmalarını rica ediyoruz” dedi.

 

Bu haber toplam 746 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim