• Hakkari6 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yüksekova'da Vatandaşın Toz Çilesi
12 Haziran 2017 Pazartesi 12:39

Yüksekova'da Vatandaşın Toz Çilesi

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde alt yapı çalışmaları sürerken, çalışmaların sürdüğü noktalarda bazı sürücülerin aşırı hız yapması nedeniyle ortalık toz-duman oluyor.

Halkın Sesi Gazetesi-Serdar Sevi

Yüksekova'da Nisan ayı ile beraber başlatılan alt yapı çalışmaları sürüyor. Bu kapsamda ilçenin birçok noktasında kazı çalışması yapıldı. Çalışmaların devam etmesi nedeniyle kazılan alanlar sadece toprakla dolduruldu, üzerine asfalt çekilemedi.

İnşaat haline dönen ilçede, rüzgar ve aşırı hız yapan sürücüler nedeniyle vatandaşlar toz-duman içinde kalıyor. İlçenin Cumhuriyet Mahalles'nde yaşayan vatandaşlar, Kuruköy yolunda duyarsız sürücülerin aşırı hız yaptığını belirterek, hem evlerinin hem de kendilerinin tozdan olumsuz etkilendiğini kaydediyorlar. 

Tozdan dolayı dışarı çıkamadıklarını kaydeden vatandaşlar, bunaltıcı sıcaklıkların yaşandığı Ramazan ayında oruç tutmanın toz nedeniyle daha da zorlaştığını ifade ediyorlar.Mahalle sakinleri yetkililere seslenerek, çalışmaların hızlandırılmasını ve söz konusu noktalarda sulama yapılmasını talep ediyor. 

Çalışmaların daha da hızlandırılmasını isteyen vatandaşlar, sürücülerin daha duyarlı olmasını ve yavaş araç kullanmasını, söz konusu noktalara belli aralıklarla belediye tarafından sulama yapılmasını talep ediyorlar. 

Bu haber toplam 772 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim