• Hakkari9 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yüksekovalı kadınların zorlu nohut hasadı
16 Ağustos 2017 Çarşamba 14:41

Yüksekovalı kadınların zorlu nohut hasadı

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde bir grup kadın, aile bütçelerine destek olabilmek için güneş altında saatlerce nohut biçiyor.

İlçe merkezinde ve çevre köylerde yaşayan kadınlar, ev işlerinin yanı sıra eşlerine de destek olabilmek için günlük ücretle tarlalarda çalışıyor. Kimi zaman çıplak elle kimi zamanda çömelerek saatlerce nohut biçen kadınlar, kavurucu sıcakta alın teri döküyor.

İlçede istihdam alanlarının kısıtlı olmasından da yakınan kadınlar, ekonomik anlamda sıkıntılar yaşadıklarını anlattı. Ev ekonomisine birkaç kuruş da olsa katkı sağlamanın kendileri için önemli olduğuna vurgu yapan kadınlar, sabahın erken saatlerinde iş başı yaparak, gün batana kadar tarlalarda nohut biçmeye devam ediyor.

"Güneşin altında çalışıyoruz"

Sabah saat 06.00'da nohut biçmeye başladığını ve akşam saat 20.00'da çalışmaya son verdiğini ifade eden Nisagül Doğmaz, güneş altında çalışmanın zor olduğunu söyledi  ve ekledi: “ Biz bu nohutları toplayarak iplerle bağlayıp traktörle köye götürürüz. Daha sonra yapılan ayırma işleminden sonra değerlendirilir satılacak olan satılır gerisi ev de tüketilir.”

AYCAN DOĞMAZ / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ GAZETESİ

 

Bu haber toplam 913 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim