• Hakkari9 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Dem Çukurca seçim irtibat bürosu açıldı
26 Şubat 2024 Pazartesi 13:41

Dem Çukurca seçim irtibat bürosu açıldı

DEM Parti Hakkari Çukurca ilçesinde seçim irtibat bürosunun açılışını gerçekleştirdi.

Düzenlenen coşkulu etkinliğe, DEM Parti Hakkari Milletvekilleri Öznur Bartın, Onur Düşünmez, DEM Parti ve DBP Hakkari il, ilçe örgütleri, belediye eşbaşkanları ve Barış Annelerinin yanı sıra yüzlerce kişi katıldı.

İlçenin Narlı köyünde yüzlerce kişi adaylarını halaylar ve coşkuyla saatler öncesinden bekleyişe koyuldu. Burada karşılanan Hakkari Belediye Eşbaşkan adayları Hividar Ertunç ve Arafat Çetinkaya onlarca araçlık konvoyla ilçe merkezine doğru yola çıktı.

Konvoy içerisinde bulunan yüzlerce kişi ilçe belediyesi Eşbaşkanları ve partili heyetle seçim bürosunun bulunduğu noktaya kadar, “Bijî berxwedana zindanan”, “Jin jiyan azadî”, “Bijî berxwedana Çelê” ve “Direne direne kazanacağız” sloganlarıyla yürüdü. 

DEM Parti’li Onur Düşünmez, Çelê’nin, Kürtçeyi konuşamayanların, hırsızlık ve talancı zihniyetlerin yeri olmadığını vurguladı.

Düşünme, “31 Mart’ta kimseye baş eğmediğimiz göstereceğiz. Nasıl ki,  Seyit Rıza, Şêx Said, Abdullah Öcalan ve Selahattin Demirtaş baş eğmedi, bizler de her zaman burada olarak duruşumuzu göstereceğiz. Burası Askerlerin değil halkın yeridir.

Halk gelip, belediyelerini de alarak iradelerini temsil edecek. Çelê halkı bu duruşuyla gerekli cevabı vermiştir ve zafer bizimdir” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından, Barış Anneleri öncülüğünde barışın temsili olan beyaz renkteki kurdele kesilerek seçim bürosunun açılışı gerçekleştirildi. Açılış çekilen, halaylarla son buldu.2-20240226134233.jpg

Bu haber toplam 258 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim