• Hakkari14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
DEM Parti Şemdinli'de seçim bürosunu açtı
22 Şubat 2024 Perşembe 18:07

DEM Parti Şemdinli'de seçim bürosunu açtı

Vatandaşların yoğun katılım gösterdiği seçim bürosu açılışına DEM Parti EşGenel Başkan Tuncer Bakırhan, Hakkari Milletvekili Öznur Bartın, Hakkari EskiMilletvekili Sait Dede, Şemdinli Belediye Eş Başkan Adayları Naif Eroğuz ve Nazdar Öpengin ile partilil

 

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan, Şemdinli'de halk buluşması ve büro açılışına katıldı. Bakırhan ve beraberindekiler, Bermêş Çeşmesi’nde kalabalık bir kitle tarafından coşkuyla karşılandı. Ardından seçim bürosunun olduğu yere gelerek, seçim bürosu önünde de kitlesel bir karşılama yapıldı. Parti bayraklarının dalgalandığı karşılamada yakılan meşaleler renkli görüntüler ortaya çıkardı. 

DEM Parti Şemdinli Belediyesi Eş Genel Başkan adayları Naif Eroğuz ve Nazdar Öpengin, Şemdinli halının gösterdikleri coşkulu karşılamaya teşekkür etti.

Burada kalabalık kitleye seslenen DEM Parti Eş Genel Başkan Tuncer Bakırhan, 31 Mart seçimlerinde kayyımları göndereceklerini vurguladı. Bakırhan, "Bu seçimlere Şemzînan’dan başladık ve Şemzînan bu seçimleri kazanacaktır. Kürtleri kabul etmeyenler, Kürtçeye 'bilinmeyen ya da X' diyenlere Şemzînan halkı cevap vermelidir" dedi. 

"Bizim mücadelemiz var olma mücadelesidir" diyen Bakırhan, "Türkiye’nin dört bir yanında sokağa çıkan parti temsilcileri Kürt kelimesini ağızlarına bile alamıyorlar. Bu ülkede 30 milyon Kürt yaşıyor, Kürt halkı bugüne kadar diğer halklara ihanet etmemiş bir halktır. Bu halk yüzyıllardır kendi ülkesinde, toprağında insanca yaşamak istiyor" dedi. 

Bakırhan, "Bir dönem önce kayyum atadılar. Sizin iradenizi yok saydılar. Bir tane devlet memuruna sizin iradenizi teslim ettiler. Ne oldu? Hizmet yok, meralar yok, Kürtler ötekileştirildi. Sonraki seçimde halkı kandırarak, tehdit ederek küçük oy farkıyla belediyeyi aldılar. Şimdi siz değerli halkımızın iradesini tekrar gasp etmek için kaçak seçmen kaydırmışlar. Bunların başı seccadede, aklı hilede. Buraya 2 bin kaçak seçmen getirdiler. Aksaraylı, Amasyalı getirirmişler. Sonra diyecekler ‘biz seçimi kazandık.’ Bu hileli bir seçimdir ve ağzınızdan, burnunuzdan gelir. AKP’lilere sesleniyorum; sizin vicdanınız kaçak seçmenlerle Şemzînan Belediyesini almaya el veriyor mu? Siz bu kayyımcı zihniyete, bu hırsız zihniyete nasıl oy vereceksiniz? Emin olun durumumuz kudretlidir. Kürt'ü yok sayanlara, cezaevinde çürütenlere 31 Mart’ta genciyle ve kadınıyla ders vereceğiz." dedi.

Konuşmaların ardından seçim bürosunun açılışı gerçekleştirildi. Vatandaşlarla bir araya gelerek çay içip sohbet eden Eş Genel Başkan Bakırhan, Yüksekova seçim bürosu açılışına katılmak üzere ilçeden ayrıldı.5-333.jpg4-746.jpg2-20240222181452.jpg8-066.jpg

Bu haber toplam 283 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim