• Hakkari12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hakkari Belediye Eş Başkanlardan bayram mesajı
09 Nisan 2024 Salı 18:11

Hakkari Belediye Eş Başkanlardan bayram mesajı

Hakkari Belediyesi Eş Başkanları Mehmet Akış ve Viyan Tekçe, Ramazan Bayramı nedeniyle Türkçe ve Kürtçe olarak bir mesajyayınladı.

Hakkari Belediyesi Eş Başkanları Mehmet Akış ve Viyan Tekçe, Ramazan Bayramı nedeniyle Türkçe ve Kürtçe olarak bir mesaj yayınladılar.

Bayramlar sevginin, dostluğun, huzurun, barış ve kardeşliğin en fazla zemin bulduğu zamanlardır. Bayramlarda dargınlıklar, küskünlükler unutulur; kin ve nefret yerini sevgiye, birlikteliğe ve dayanışmaya bırakır.

Bayramlar vesilesiyle bu birliktelik ve dayanışmayı toplumun her alanına taşımak, büyütmek ve hep birlikte yaşatmak elzemdir. 

Dileğimiz bu bayramın Kürtlerin eşitlik ve özgürlük mücadelesinin; diyaloğa, çözüme, barışa ve kardeşliğe vesile olmasıdır. Bu temennilerle başta  Hakkari Halkı ve halklarimiz olmak üzere tüm Ortadoğu halklarınin bayramını en içten dileklerimizle kutluyoruz. Hakkari Belediyesi Eş Başkanları Mehmet Akış ve Viyan Tekçe

PEYAMA HEVŞAREDARİYA COLEMÊRGE
Di demên cejnan de hezkirin, dostîtî, aramî, aştî û biratî herî zêde cih û wateyan li ser xwe digire. Di cejnan de dilmayîn û silbûn tên jibîrkirin, kîn û xezeb cihên xwe didin pêkvehî û piştevaniyê. Bi saya cejnan ve ev pêkvehî û piştevanî divê di hemû astên civakê de bê rayêxwistin, mezinkirin û bi hev re bê jiyandin. 
Daxwaza me ew e ku ev cejn bibe sedema tekoşîna Kurdan ya yeksanî û azadî bi riya hevpeyvîn, encamî, aştî û biratî bê çareserkirin. 

Bi van daxwaziyan ve di serî de cejna gelê me yê Colemêrgê û ya hemû netewên Rojhilatanavîn bi dil û can pîroz dikin.

Hevserok e Şaredariya COLEMÊRG 
Brez Mehmet Sıddık AKIŞ u Viyan TEKÇE

Bu haber toplam 243 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim