• Hakkari7 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hakkari Dem Partiden Van açıklaması
02 Nisan 2024 Salı 22:21

Hakkari Dem Partiden Van açıklaması

DEM Parti Hakkari İl Örgütü Partimiz 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Van ilimizde tarihte eşine az rastlanır bir zaferle ayrılmıştır denildi.

DEM Parti Hakkari İl Örgütü tarafından yapılan açıklamada," Partimiz 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Van ilimizde tarihte eşine az rastlanır bir zaferle ayrılmıştır.

Van halkı, Büyükşehir Belediyesi dahil toplamda 14 belediyenin tümünü DEM Parti’ye kazandırmış, il genel meclisinde ise büyük farkla birinci parti haline getirmiştir. Böylece Van halkı iradesini net ve en güçlü şekilde sandığa yansıtmıştır.

Her türlü eşitsiz koşul, baskılar ve kaçak seçmene rağmen partimiz Van başta olmak üzere birçok merkezde zaferini ilan etmiştir. Bu güçlü irade aynı zamanda kayyım rejimine verilen bir cevap olmuştur. 

Halk bu kadar açık mesaj vermişken, Van’da yeni hukuksuz girişimler devreye konulmaktadır.

dem-2.jpg

Bilindiği üzere, Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanımız Abdullah Zeydan, tüm hukuki prosedürlerini tamamlayarak Yüksek Seçim Kurulu’na başvurmuştur. Yapılan incelemeler sonucu adaylığı YSK tarafından kabul edilmiştir. Seçimlerde Van’da halkın büyük çoğunluğunun desteğini alarak belediye eş başkanı seçilmiştir. 

29 Mart 2024 Cuma günü mesai bitimine beş dakika, seçime ikin gün kala Adalet Bakanlığı idari bir karar ve yazıyla, 2022 yılında memnu haklarını alan ve tüm yasal denetimlerden geçen Zeydan’ın memnu haklarına itiraz etmiştir. Yetkili Savcılık talimat niteliğindeki bu idari itiraz yazısı üzerine kesinleşmiş memnu hak kararını veren Mahkemeye yeniden başvurmuştur. 

dem.jpg

Mahkeme aynı gün kesinleşmiş memnu hak kararını geri almış ve memnu hak talebini red etmiştir. Karar henüz kesinleşmeden yani itiraz ve temyiz hakkı kullanılmadan hemen YSK;ya bildirimde bulunmuştur. Belediye Eş Başkanımız Abdullah Zeydan’ın memnu hakların iadesini kabul kararını veren aynı mahkeme aldığı kararı çiğnemiş, hukuk güvenliği hakkını yok etmiştir. Bu girişim halk iradesini yok sayan bir anlayışın ürünüdür. 

Abdullah Zeydan Van halkının Büyükşehir Belediye Eş Başkanıdır. Bu gerçeğe herkesi saygı duymaya davet ediyoruz. 

Alınan bu yanlış karardan derhal geri dönülmelidir. Van halkının iradesini hiçe sayan bu girişim hukuk dışıdır. Bu girişime karşı bütün demokratik kamuoyunu duyarlılığa çağırıyoruz. 

Demokrasileri var eden temel ilke halk iradesine saygı duymaktır. İktidarı halkın iradesine saygı duymaya davet ediyoruz!

Bu haber toplam 178 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim