• Hakkari13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hakkari Devlet Hastanesinde Diyabet Bilgilendirme Standı Kuruldu
14 Kasım 2019 Perşembe 12:47

Hakkari Devlet Hastanesinde Diyabet Bilgilendirme Standı Kuruldu

Dünya Diyabet Günü etkinlikleri çerçevesinde Hakkari Devlet Hastanesinde ‘’Diyabetin Farkında Ol’’ sloganı ile bir stant kuruldu.

HABER: SERDAR SEVİ-HALKIN SESİ GAZETESİ

Dünya Sağlık Örgütü(WHO) ile Dünya Diyabet Federasyonu’nun (IDF) tarafından, 1921 yılında insülini bularak diyabet hastası milyonlarca hastanın tedavisini mümkün kılan Fredrick Bantig’in doğum yıl dönümü anısına 14 Kasım tarihini Dünya Diyabet Günü olarak kutlanmasına karar verildi. Her yıl 14 Kasım Dünya Diyabet Günü olarak çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır.

 

Kurulan standa, farkındalık gerçekleştirmek ve bu hastalıktan etkilenen aileleri desteklemek ve bilgilendirmek için bir araya gelindi. Diyabet Günü dolayısıyla Hakkari Devlet Hastanesi girişinde kurulan stantta vatandaşlara ücretsiz şeker taraması yapılarak, risk grubundaki kişilere bilgilendirme yapıldı.

Kurulan Diyabet bilgilendirme standına özellikle yaşlı hastaların ücretsiz şeker ve tansiyon taraması yapıldı. Hastaneye gelen vatandaşları Diyabet hakkında bilgilendirmek için daha önceden hazırlanan broşürler dağıtıldı. Dağıtılan broşürlerde; Diyabetin ne olduğu, erken teşhisin önemi, diyabet hastalarının nasıl beslenmesi gerektiği gibi bir çok konuda bilgiler yer almaktadır.

22-002.jpg33-002.jpg4-077.jpg1-103.jpg

Bu haber toplam 4946 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim