• Hakkari3 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hakkari üniversitesi ekibi 9 yaşındaki Zeliha'yı kurtardı
13 Şubat 2023 Pazartesi 10:39

Hakkari üniversitesi ekibi 9 yaşındaki Zeliha'yı kurtardı

Kahramanmaraş merkezli depremin vurduğu Adıyaman'da, yıkılan apartmanın enkazında kalan 9 yaşındaki Zeliha, Hakkari Üniversitesi Arama Kurtarma ekipleri tarafından 128 saat sonra sağ olarak kurtarıldı.

HALKIN SESİ

Kahramanmaraş merkezli 10 ilde yıkıma neden olan depreme, Adıyaman'ın yıkılın apartmanda yakalanan vatandaşların enkazdan kurtarılması için çalışmalar aralıksız devam ediyor.

  Hatay iline giden Hakkâri üniversitesi arama kurtarma birimi ,Cilo Dağcılık arama kurtarma ,Yüksekova doğa kültür ekoloji derneği arama kurtarma ve AFAD gönüllüleri neden oluşan ekipler üstün gayretleri ile başarılar elde etmeye devam ediyor.

Bir gün içerisinde çeşitli bölgelerde yaklaşık 25 kişiyi canlı şekilde enkazlar dan kurtaran ekipler dun gece sabaha kadar yaptıkları çalışmalarda beş çocuk olmak üzere on bir kişiyi daha enkazlar dan kurtardılar . Hakkari ekiplerinin üstün çalışma ve gayretleri yurt dışından gelen arama kurtarma ekiplerinin dikkatini çekerek işbirliği içerisinde birlikte çalışma grubu oluşturdular.

Hakkari üniversitesi arama kurtarma birimi başkanı Hacı Tansu Hakkari insanın yürekliliğini yiğitliliğini  burada bir kez daha sergileyen arkadaşlarımız büyük bir gayretle Hatay halkına faydalı olmaya çalışıyor. Dedi. Tansu; Geldiğimiz saatten beri yaklaşik iki saatlik uyku ile dönüşümsüz sürekli bir arama kurtarma faaliyetleri yurduruyiruz. Ulaşabildiğimiz her tarafa umutlar tukeninceye kadar arama ve kurtarmaya devam ediyoruz.

Ülkemizi derinden üzen bu olayın tüm halkımız tarafından yardım kampanyalarının yürütülmesi ve desteklerin devam etmesi çok önemlidir" şeklinde konuştu.  85254e6c-f6b8-40e2-b8f7-e31142e6d7c6.jpg

Bu haber toplam 1661 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim