• Hakkari10 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hakkari’de, 23 Nisan’a, Babalar ve Kızları damga vurdu
23 Nisan 2024 Salı 13:29

Hakkari’de, 23 Nisan’a, Babalar ve Kızları damga vurdu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 104. yıl dönümü, tüm yurtta olduğu gibi Hakkari’de de coşkuyla kutlandı.

23 Nisan şenliklerinin renkli geçtiği Hakkari’de, Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen etkinlikler ilde tam bir bayram havası yaşattı.

Etkinlikler, İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz tarafından, İl Milli Eğitim Müdürlüğü çelenginin Valilik Binası önündeki Atatürk Anıtı'na sunulmasıyla başladı. Çelenk sunma törenine; Vali Yardımcısı Furkan Berber, İl Müdürü Nurettin Yılmaz, Siyasi Parti Temsilcileri, Kurum Müdürleri, İl Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Akabinde, Vali Ali Çelik, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle İl Müdürü Nurettin Yılmaz ile birlikte öğretmen ve öğrencileri makamında kabul ederek kendilerine çeşitli hediyeler takdim etti.

Ardından, İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesindeki kutlama programı için Hakkari Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Kapalı Spor Salonu'na geçildi.

Kutlama programına; Vali Ali Çelik, Vali Yardımcısı Furkan Berberoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Onay, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Necip Çarıkcıoğlu, İl Emniyet Müdürü İdris Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Av. Zeydin kaya, Gençlik ve Spor İl Müdürü Emin Yıldırım ve protokol üyeleri ve öğrenci aileleri katıldı.

İki öğrencinin başarılı bir şekilde sunuculuğunu üstlendiği, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'mızın okunmasıyla başlayan programda, etkili bir konuşma yapan İl Müdürü Nurettin Yılmaz "Türkiye Cumhuriyeti’miz, köklü tarihinden ve güçlü medeniyetinden getirdiği birikimle, modern çağın dinamiklerini doğru okuyarak; artık bölgesi ve ötesindeki gelişmelere yön veren,

darbelere karşı milli iradeyi ve demokrasiyi kıyasıya savunan, dostluğu aranan, düşmanlığından çekinilen uluslararası bir aktör konumundadır. 23 Nisan 1920'de ilk meclisi açan Türkiye ile 15 Temmuz Gecesi’ne imza atan Türkiye, aynı ruhta ve aynı azimdedir. Nice 104. yıllara yüz akımızla ve hep birlikte ulaşmak temennisiyle, sevgili çocuklarımızın ve tüm dünya çocuklarının, bayramını kutluyorum "dedi.

 

Gazi İlk/Ortaokulu, Cumhuriyet İlk/Ortaokulu ve Vali İdris Akbıyık İlk /Ortaokulları tarafından sergilenen; “Ülkeler Defilesi”, “Reyhani” ve “Türkiyem” adlı gösteriler, “23 Nisan” adlı şiir ve dans gösterisi izleyenlere seyir zevki yüksek anlar yaşattı.

Akabinde çocuklar, babalarıyla ömür boyu belleklerinde yer edecek ve unutamayacakları bir gösteri yaptılar. Cumhuriyet İlk/ Ortaokulu’nun hazırlamış olduğu ve babaların çocuklarıyla bir arada yaptığı “Babalar ve Kızlar” adlı duygusal gösteri, adeta 23 Nisan şenliklerine, damga vurdu.

“Anadolu Ateşi” ile halkoyunları gibi birbirinden keyifli, coşkulu ve dolu dolu etkinliklerin yer aldığı program, bol bol alkış aldı. Vali Çelik ve il protokolünün, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen öğretmen ve öğrencileri tebrik etmesiyle program sona erdi. HAKKARİ HALKIN SESİ2-20240423133453.jpg3-20240423133453.jpg4-771.jpg5-347.jpg7-102.jpg8-067.jpg

Bu haber toplam 191 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim