• Hakkari9 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hakkari'de Dem Parti eş başkan adayları kazandı
01 Nisan 2024 Pazartesi 11:50

Hakkari'de Dem Parti eş başkan adayları kazandı

Hakkari'de Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde kesin olmayan sonuçlara göre Dem Parti adayı Mehmet Sıddık Akış belediye başkanı oldu. 2 İlçesi ve 3 beldesinde Ak Parti, 1 ilçesinde yeniden refah, bir ilçesin de de Dem Parti kazandı.

HAKKARİ- Hakkari'de 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde resmi olmayan sonuçlarına göre, oyların yüzde 48,88’ini alan Dem Partili Mehmet Sıddık Akış ve eş başkanı Viyan Tekçe belediye başkanları seçildi. İlçe ve beldeler de ise Ak Partili adaylar seçimi önde tamamlarken, iki ilçesin de de Yeniden Refah ve Dem Parti belediye başkanlığı kazandı. Çukurca'a AK Parti’li Nazmi Demir, Şemdinli'de AK Parti’li Fahri Şakar, Büyükçiflik beldesinde Ak partili Çayan Çiçek, Durankaya beldesinde Ak partili İsmail Demirci, Esendere beldesinde Dırbaz Büyüksu, Derecik ilçesinde Yeniden Refah partisi Hasan Dinç, ve Yüksekova ilçesinde Dem partili Şoreş Diri ve Eş başkanı Şadiye Kırmızıgül seçimin galibi oldu.

DEM PARTİLİLER KUTLAMA YAPTI

DEM Pari Hakkari İl Başkanlığı önünde toplanan partililer kutlamalara başladı. Halay çeken vatandaşlar havai fişekli kutlamalar yaptı. Çarşı merkezine araçlarıyla gelen vatandaşlar müzikler eşliğinde kutlamalara katıldı.

Bu haber toplam 191 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim